BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTaşkesenlioğlu fonlanma kaynağını açıkladı----

Taşkesenlioğlu fonlanma kaynağını açıkladı

Taşkesenlioğlu fonlanma kaynağını açıkladı
31 Mart 2016 - 08:44 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da bankacılık sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, TL cinsi kaynak arayışının arttığı bir dönemde sektörde rekabetin mevduat tarafında yoğunlaşacağını özellikle de küçük mevduatın en önemli fonlama kaynağı olmaya devam edeceğini söyledi.

Dünya'da yer alan habere göre, Bankacılık sektöründe 2013 yılında alınan kararların bu sene bir miktar gevşetilmesi beklense de mevcut durumda regülasyonlar, bankalar açısından önemli bir kısıt olmaya devam ediyor. Şimdilik her ne kadar büyük merkez bankaları muslukları kısmasa da Fed’in faiz artırımlarıyla en azından önümüzdeki dönemde kaynak maliyeti pahalılaşacak.

TL cinsi kaynak arayışının arttığı ve artmaya devam edeceği bir perspektifte ise kredi hacmini büyütmek isteyen bankalar için rekabetin en yoğun yaşanacağı alan mevduat tarafı olacak.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da bankacılık sektöründe bu yıl, ticari ve kurumsal kredilerde yoğunlaşmanın devam edeceğini mevduat tarafındaki rekabetin ise daha yoğun yaşanacağını öngördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)