BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTahvil ihraç eden şirketler negatif etkilenir----

Tahvil ihraç eden şirketler negatif etkilenir

Tahvil ihraç eden şirketler negatif etkilenir
24 Ekim 2016 - 17:23 www.finansgundem.com

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Antalya’da 8. Sektör Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

TKYD toplantısına, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Portföy Yönetimi Şirketleri, Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketleri, Yatırım Kuruluşları ve Emeklilik Şirketleri üst düzey yetkilileri ile Dünya Bankası ve Allianz Global Investors’tan konusunda uzman iki yetkili katıldı.

Toplantıda sektörün temel sorunları, gelişim alanları, yeni düzenlemeler ve beklentilerin yer aldığı “Türkiye Varlık Fonu”, “Yatırım Fonlarında Tercihler ve Trendler”, “Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım”, “Portföy Yönetimi Sektöründe Yeni Ürünler ve Beklentiler” adlı 4 ayrı panel gerçekleştirildi.

Panellerde;

* Eylül 2016 itibarı ile;

- Yatırım fonu yatırımcı sayısının 3.1 milyon kişi

- Bireysel emeklilik sistemi BES katılımcı sayısının 6.5 milyon kişi

- Sektörde toplam fon büyüklüğünün:  110 milyar TL

- Sektörün toplam 10 milyon yatırımcıya hizmet vermekte olduğu

* BES’te Devlet Katkısı ile oluşturulan önemli trendin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi beklentisi,

* Bireysel emeklilikte otomatik katılımla beraber gündemde olan, tek bir şirket üzerinde kurulacak ve yönetimin az sayıda portföy yönetimi şirketine verileceği merkezi fon yapısının rekabeti ve katma değeri azaltacağı, dolayısıyla aracı kurumlar, emeklilik şirketleri ve bu piyasadan borçlanarak tahvil ihraç eden şirketlerin uzun dönemde negatif etkileyebileceği,

* Portföy yönetiminin bilgi birikiminin Türkiye Varlık Fonu’nun yönetiminde mutlaka kullanılması,

* Sektörün yıllardır biriktirdiği emek, altyapı ve insan kaynağının bu alandaki faydası,

* Varlık fonunun ülke ekonomisini destekleyen ve bu konuda uzmanlık sahibi Portföy Yönetim Şirketlerinin de içerisinde olduğu bir modelle yürütülebileceği ele alınmıştır.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TKYD Başkanı ve Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Dünyada ve Avrupa’da portföy yönetimi sektörünün yükselen bir değer olduğu, ekonomiye yarattığı katma değerin ön plana çıktığı ve yapılan düzenlemeler ile destekleyici adımlar atıldığını belirtti.

Keler, Türkiye’de ekonomimizin istikrarlı büyümesi için gelişmiş bir sermaye piyasasına ihtiyacımızın olduğunu, gelişmiş bir sermaye piyasasası için de olmazsa olmaz koşulunun kurumsal yatırımcılar ve portföy yönetimi sektörü olduğunu aktardı.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)