BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSukuk ihracına rekor talep----

Sukuk ihracına rekor talep

Sukuk ihracına rekor talep
06 Mayıs 2013 - 10:51 www.finansgundem.com

Türkiye Finans’ın uluslararası sukuk ihracı global yatırımcılardan büyük ilgi gördü

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans’ın uluslararası Sukuk (faizsiz bono) ihracı global yatırımcılardan büyük ilgi gördü. HSBC, Citigroup, NCB Capital ve Noor Islamic Bank'ı yetkilendiren Türkiye Finans, T.C. Hazine’sinin geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye’de düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracına imza attı.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında “Dünya sermaye piyasalarında artarak devam eden Sukuk ihraçları, bu ürünün önemli finansman araçları arasındaki yerini pekiştiriyor. Biz de Bankamızın ilk Sukuk ihracını son derece başarılı biçimde gerçekleştirdik. 95 yatırımcıdan teklif aldık ve ihracı 500 milyon dolardan kapattık. Gurur verici başarımız Türkiye Finans’ın uluslararası boyutta itibarını gösteriyor. Bu ihraç ile özellikle leasing işlemlerimiz başta olmak üzere tüm fon kullandırımlarımızı kaliteden ödün vermeden artırmaya ve Türk ekonomisi için katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi ve Türk lirası Sukuk ihracı için çalıştıklarını belirtti: “Ayrıca İş Yatırım aracılığı ile SPK’dan 100 milyon TL Sukuk ihracı yapmak için onay almış durumdayız ve yakın zamanda, SPK tarafından yeni Tebliğ’in yayınlanmasının hemen ardından, TL Sukuk ihracını da tamamlayacağız.”
Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, TF Varlık Kiralama A.Ş. ile 500 milyon dolarlık Sukuk ihracına imza attı. HSBC ve Citigroup liderliğinde NCB Capital ve Noor Islamic Bank'ın da yetkilendirildiği Sukuk ihracında Türkiye Finans, T.C. Hazine’sinin geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye’den düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili olarak 6 Mayıs Pazartesi günü Çırağan Palace Kempinski’de yapılan basın toplantısında Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ve Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney bir araya geldi.
Uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Sukuk ihracında Türkiye Finans’ın Sukuk  ihracına toplam 95 yatırımcı teklif verdi ve 1 milyar 900 milyon dolarlık talep toplandı. Bir başka deyişle, Türkiye Finans’ın Sukuk ihracına 3,8 kat fazla talep gelmiş oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)