BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkS&P'ye göre Çin bankaları felaketin içinde! 1 trilyon dolarlık darbe----

S&P'ye göre Çin bankaları felaketin içinde! 1 trilyon dolarlık darbe

S&P'ye göre Çin bankaları felaketin içinde! 1 trilyon dolarlık darbe
26 Ağustos 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

S&P Global Ratings'in verilerine göre Çin’in en büyük dört bankası 2024 yılında 940 milyar dolarlık sermaye açığı görülebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings Çin bankaları için çarpıcı bir araştırma yayınladı. Bloomberg’in haberine geçen S&P raporuna göre Çin’in dört büyük bankası halkı ve finansal sistemi muazzam banka iflaslarına karşı koruma amacıyla ihtiyaç duyduğu küresel sermaye gereksinimlerini karşılamak için trilyonlarca yuan finansman açığıyla karşı karşıya.

S&P Global Ratings verilerine göre, küresel finans sistemi için önemli bankalar olarak kabul edilen Çin Endüstri ve Ticaret Bankası, Çin Bankası, Çin İnşaat Bankası ve Çin Tarım Bankası geçtiğimiz yıl banka kayıp emme kapasitesini karşılayabilmek için toplamda 2,25 trilyon yuan (323 milyar dolar) açık verdi. Derecelendirme şirketi, salgının bankaların bilanço kapasitelerini aşındırmasıyla açığın 2024 yılına kadar 6,51 trilyon yuana (940 milyar dolar) kadar büyüyebileceğini belirtti.

S&P Analisti Michael Huang raporunda, "Dört büyük bankanın küresel kayıp emme standartlarla senkronizasyonu yatırımcılar için önemli bir konu. Zira bankaların sermaye yapısını, finansman maliyetini ve daha da önemlisi olağanüstü destek mekanizmasını etkiliyor" dedi.

Çin'in 1.000'den fazla ticari bankadaki toplam bilançolarda, kötü kredilerin rekor seviyeye yükselmesi ikinci çeyrekte bankaların on yıldan fazla bir süredir en büyük düşüşü kaydetmesine neden oldu. Çin yönetimi tarafından ekonomiyi kurtarma ve zor durumdaki işletmelere yardım etme çağrısında bulunulması nedeniyle devlet bankaları bu bankalar arasındaki en büyük darbeyi aldı. Çinli yetkililer bankalara fonlarını arttırma ve sermaye tamponlarını güçlendirme çağrısında bulundu.

20 ülkeden oluşan Finansal İstikrar Kurulu'na göre, gelişmekte olan piyasalarda küresel olarak önemli bankaların 1 Ocak 2025'e kadar risk ağırlıklı varlıklarının en az %16'sını karşılayacak eşdeğer yükümlülüklere ve yatırım araçlarına sahip olmaları gerekiyor. Bu oran 2028 yılında %18’e kadar yükselecek.

Bu zaman çizgisi belirli koşullar altında hızlandırılabilir. Çin bankaları uygulama açısından dünyanın geri kalanının göre geride kalmış gözüküyor.

Dev bankalar dijital kimlik şirketi Socure’a yatırım yapacak

 

JPMorgan'dan kritik tavsiye: Dolar sat TL al

 

Faizler yükselince zorunlu fren

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)