BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSPK Başkanı'ndan Turkcell uyarısı----

SPK Başkanı'ndan Turkcell uyarısı

SPK Başkanı'ndan Turkcell uyarısı
25 Mayıs 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vvahdettin Ertaş Turkcell'e verilen 30 günlük süreci değerlendirdi

CEO Club Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Turkcell ile ilgili kurul toplantısında, bundan sonra izleyecekleri adımlara ilişkin kararları aldıklarını söyledi.
Turkcell'in Türk markası olmasına ilişkin yöneltilen soruya Ertaş, "Turkcell bir Türk firması, yabancı ve Türk ortaklara açığız. Bizim istediğimiz Türk mevzuatına göre şirketin işletilmesidir" diye yanıt verdi.
'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİNDEN BİRİNİN YÖNETİM KURULU YOK'
Turkcell'in kendi Genel Kurulu'nu toplayıp ortaklarının karar almasını ve kendilerine ihtiyaç duyulmamasını arzu ettiklerini anlatan Ertaş, "Mecbur kalırsak böyle bir görevi ifa edeceğiz. Etmemiz de gerekiyor çünkü Türkiye'nin en fazla abonesi olan şirketidir. Türkiye'nin en büyük halka açık şirketlerinden biri. Türkiye'nin marka değeridir. Çok sayıda yatırımcısı var. Böyle bir şirkete duyarsız kalmak mümkün değil. Düşünün ki bir şirket Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri ve yönetim kurulu yok" diye konuştu.
BAĞIMSIZ ÜYE ATAYACAK
SPK, genel kurulu toplaması için Turkcell'e 30 gün süre vermiş, aksi takdirde yönetim kuruluna yeni bağımsız üye atama kararı almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)