BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P: Avrupa ekonomisi için en olası senaryo 'yumuşak iniş' ----

S&P: Avrupa ekonomisi için en olası senaryo 'yumuşak iniş'

S&P: Avrupa ekonomisi için en olası senaryo 'yumuşak iniş'
27 Kasım 2023 - 19:47 www.finansgundem.com

S&P'den yapılan açıklamada, Euro Bölgesi için ekonomik görünümün "yumuşak inişe" işaret ettiği belirtildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), enflasyondaki düşüş ve dayanıklı iş gücü piyasaları nedeniyle reel gelirde artış beklendiğini belirterek, Avrupa ekonomisinde "yumuşak inişin" kısa vadede en olası senaryo olmaya devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada, enflasyondaki düşüş ve dirençli iş gücü piyasaları nedeniyle reel gelirlerde artış beklendiği, Avrupa ekonomisinde "yumuşak inişin" kısa vadede en olası senaryo olmaya devam ettiği aktarıldı.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun 2024'te 2 puan azalışla ortalama yüzde 2,9'a düşeceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, ücretlerin ise yüzde 4 artmasının ve istihdamın durağanlaşmasının beklendiği ifade edildi.

GELECEK YIL BEKLENEN EKONOMİK YAVAŞLAMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Açıklamada, açık iş pozisyonlarının azaldığı ancak tarihsel standartlara göre yüksek kalmaya devam ettiğine işaret edilerek, bunun gelecek 12 ayda işsizlik oranlarında ani bir artış olasılığını azalttığına dikkat çekildi.

Gelecek yılın ilk yarısında beklenen ekonomik yavaşlamanın seyrinin değiştiği belirtilen açıklamada, hizmet sektöründeki güçlü ivme azalırken imalat sektöründeki durumun iyileştiği kaydedildi.

Öte yandan S&P'den yapılan bir diğer açıklamada ise Hollanda'daki seçim sonuçlarının, koalisyon kurmanın karmaşık bir süreç olabileceği anlamına geldiği, ancak sonuçların ülkenin kredi notu üzerinde doğrudan etkisinin olmadığı dile getirildi.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

ECB Başkanı Lagarde'dan 'enflasyon' mesajı

 

İsrail ve Hamas anlaştı: Ateşkes uzatıldı

 

ABD’de yeni konut satışları Ekim’de düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)