BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB Başkanı Lagarde'dan 'enflasyon' mesajı----

ECB Başkanı Lagarde'dan 'enflasyon' mesajı

ECB Başkanı Lagarde'dan 'enflasyon' mesajı
27 Kasım 2023 - 19:14 www.finansgundem.com

"Enflasyonla mücadelemiz bitmedi” diyen ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde gelecek aylarda manşet enflasyonun bir miktar daha yükselebileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada enflasyonla mücadelede henüz zafer ilan etmek için erken olduğunu belirterek “Enflasyonu etkileyen unsurlara karşı temkinli olmalıyız” değerlendirmesini yaptı. Lagarde, Euro Bölgesi'nde gelecek aylarda manşet enflasyonun yeniden bir miktar yükselebileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komite toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Lagarde enflasyonist baskıların azaldığını ancak belirsizlikler olduğunu, bu nedenle enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğini belirtti.

AMB fiyat artışlarının önüne geçmek için bu sene faiz oranlarını 10 toplantı üst üste artırarak yüzde 4 ile rekor seviyeye yükseltmişti.

"İSTİHDAM PİYASASINDA DİRENÇ VAR"

İstihdam piyasasının güçlü kaldığına dikkat çeken Lagarde “Ekonomik aktivitede yavaşlamaya rağmen istihdam piyasası dirençli kalmayı sürdürüyor. Ancak yıl sonuna doğru burada ivme kaybı olacağına dair bazı işaretler var” dedi.

Lagarde kısa vadede sıkıntılar olsa da enflasyon düştükçe, ihracat ve hanehalkının reel gelirleri toparlandıkça gelecek yıllarda ekonominin güçleneceğine vurgu yaptı.

AMB Başkanı “enflasyondaki yavaşlamanın devamını bekliyoruz ancak Euro Bölgesi’nde manşet enflasyon gelecek aylarda baz etkisiyle yeniden hafif biçimde yükselebilir.” yorumunu yaptı.

Faiz oranlarının uzun süre şu anki seviyelerde kalmasının fiyat istikrarının onarılmasına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Lagarde henüz zafer ilan etmek için erken olduğunu söyleyerek “Enflasyonu etkileyen unsurlara karşı temkinli olmalı ve fiyat istikrarını sağlama hedefimize güçlü bir şekilde odaklanmaya devam etmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Avrupa borsaları yön belirlemek için ECB'yi izleyecek

 

ECB Başkanı Lagarde: Oğlum kriptoda kaybetti

 

Avrupa borsalarında gözler ECB Başkanı Lagarde'da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)