BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSoftbank iki devin desteğiyle 40 milyar dolar yatırım yapacak----

Softbank iki devin desteğiyle 40 milyar dolar yatırım yapacak

Softbank iki devin desteğiyle 40 milyar dolar yatırım yapacak
25 Temmuz 2019 - 11:57 www.finansgundem.com

Japonya merkezli halka açık telekomünikasyon şirketi SoftBank, Apple ve Goldman'ın desteğiyle yeni teknoloji fonuna 40 milyar dolar yatırım yapacak.

FINANSGUNDEM.COM

SoftBank’ın  Apple, Goldman Sachs ve Kazakistan hükümeti desteğiyle yeni teknoloji fonuna 40 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

SoftBank yönetim kurulunun, konuya ilişkin yatırımın onaylanması için bugün toplanması bekleniyor. ABD'li regülatörler, kablosuz internet hizmetleri sunan bir Amerikan telekomünikasyon şirketi olan Sprint Corporation ile T-Mobile US’in birleşmesini onaylamaya hazırlanıyorlar. Bu işlem, SoftBank'ı milyarlarca dolar borçtan temizlemesi bekleniyor.

SoftBank, iki yıl önce başlatılan100 milyar dolarlık Vizyon Fonu için para topluyor. Para neredeyse tamamen SoftBank'ın kendisinden, Suudi Arabistan ve Abu Dabi'nin devlet fonlarından geldi.

The Wall Street Journal geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yatırımcıların SoftBank’ın yönetimi ve  şeffaflığı hakkında endişeli olduğunu iddia etmişti. SoftBank'ın bu yatırımı, fona katılan yatırımcıların haberleri  ve fon yaratma hızının bu endişeleri hafifletme çabası olduğu düşünülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)