BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriŞirketler nakit ödemeleri kabul etmiyor----

Şirketler nakit ödemeleri kabul etmiyor

Şirketler nakit ödemeleri kabul etmiyor
20 Ocak 2021 - 13:04 www.finansgundem.com

İngiltere’de korona virüs sebebiyle birçok perakende şirketi nakit ödemeleri kabul etmemeye başladı. Özellikle nakit ödemeden başka şansı bulunmayan tüketiciler zor durumda kalmaya başladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ.

Pandeminin başından bu yana İngiltere’deki tüketicilerin üçte birinin banknot veya demir para üzerinden yaptıkları ödemeler reddedildi. Söz konusu durum nakit ekonomisinin parçalanmanın eşiğinde olduğunu gösteriyor.

Finextra’nın haberinde yer alan bir kamuoyu araştırmasına göre Mart ayında korona virüs kısıtlamalarının uygulandığı ilk tarihten bu yana nakitle alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin %34’ünün ödemesi en azından bir kez kabul edilmedi.

İngiltere merkezli tüketici örgütü Which?’in yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar da ortaya çıktı. Araştırmada kan şekeri düşen ve acil gıdaya ihtiyacı olan bir şeker hastasının korona virüs nedeniyle nakitle yaptığı ödemenin kabul edilmediği belirtiliyor.

Which? özellikle de zor durumda olan ve ödeme yapmak için başka olanağı olmayan insanlar için perakende şirketlerin nakit ödemeleri kabul edilmesinin önemli olduğu belirtiyor.

Tüketici örgütü halen nakitle alışverişe devam etmek isteyen veya ihtiyaç duyan tüketicileri korumak için bir girişim geliştirmek amacıyla perakendecilerle birlikte çalışıyor.

Which? ayrıca hükümet kanallarına da baskıda bulunuyor. Tüketici örgütü nakit kabul eden işletme sayısının ve bunun zamanla ne kadar değiştiğinin İngiltere Finansal Yürütme Kurulu’nca (FCA) takip edilmesi gerektiğini ve kurumun ihtiyaç olması halinde harekete geçmekten sorumlu olduğunu savunuyor.

Which?’in para konusunda sorumlu üst düzey yöneticilerinden Jenny Ross konuyla ilgili açıklamalarında, “Korona virüsün halihazırda kırılgan olan nakit sistemi üzerinde doğuracağı sonuçlar hakkında defalarca uyarıda bulunduk. Ancak bu sorunun boyutunu anlamak konusunda hükümet veya piyasa düzenleyicisi kurum tarafından yeterince önlem alınmadı. Neredeyse bir yıl önce söz verdiği paranın korunması amaçlı bir yasa çıkaramamış olan hükümet, FCA’i nakit kabul seviyelerini izlemekten acilen sorumlu hale getirmeli. Bu konudaki başarısızlık durumunda nakit kullanım ağı çöker ve sırf bu sebepten milyonlarca insan yalnız bırakılacaktır” dedi.

 

İngiltere'de enflasyon beklentilerin biraz üzerine çıktı

 

BoE: Krizden hızlı çıkacağız

 

Dolar, 7.44 TL seviyelerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)