BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek: Bölge ülkeler sorunları birlikte çözmeli----

Şimşek: Bölge ülkeler sorunları birlikte çözmeli

Şimşek: Bölge ülkeler sorunları birlikte çözmeli
08 Kasım 2023 - 11:17 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Orta Doğu'nun ekonomik, siyasi, jeopolitik sorunların üstesinden gelmek için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

14'ncü Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun açılış oturumunun moderatörlüğünü yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomik büyümede yavaşlamaya dikkat çekti ve bu yavaşlamanın üstesinden gelmek için bölgesel ticaret ve yatırımın geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek oturumda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Türkiye ve Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi bölge ülkelerinden farklı olarak hala finansal desteğe ihtiyaç duyan ülkeler. Bu desteğin sağlanması için reform yapmalı ve kredibiliteyi artırmalılar. Yapılan reformlar gerçekleştirilmeli, sermaye akışı sağlanmalı ve büyüme desteklenmeli.

Enerji fiyatları konusunda ciddi bir belirsizlik var. Enerji sektörüne, özellikle petrol ve gaza az yatırım yapılıyor. Bu da arzı sınırlıyor. Yetersiz yatırım nedeniyle fiyatlar yüksek kalmaya devam edecek ve bölgemizi etkileyecek.

Bölge olarak iyi bir işbirliği içinde çalışmalıyız, bölgesel sorunları birlikte çözmeliyiz.

Filistin'de insanlığın bir inandırıcılık kaybı var. Yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğu çocuklardan, kadınlardan, yaşlılardan oluşurken vicdanı olan rahat ratat uyumamalı oturamamalı. Bu nedenle bir arada çalışmalıyız. Sadece ekonomik değil siyasi ve jeopolitik sorunlar içinde birlikte çalışmalıyız."

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Ciddi oranda düşüreceğiz

 

Şimşek: Türkiye'nin gri listeden çıkması için hiçbir engel kalmadı

 

Bakan Şimşek'ten yeni destek paketi müjdesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)