BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketleri Brexit’e çare arıyor----

Sigorta şirketleri Brexit’e çare arıyor

Sigorta şirketleri Brexit’e çare arıyor
23 Şubat 2021 - 16:59 www.finansgundem.com

Sigorta şirketleri, Avrupa Birliği kurallarından ayrılırken sermaye tamponunun düşürülmesi için İngiltere hükümetine çağrıda bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta şirketleri İngiltere hükümetine Avrupa Birliği’nin sermaye düzenlemesi Solvency II kurallarını geri çekmesi için çağrıda bulunuyor. Bu hamle ise finans sektörü için Brexit’ten bu yana Brüksel’in kurallarından ilk ayrılış olacak. İngiliz Sigortacılar Birliği (ABI) üyelerinin tutması gereken sermaye tamponunun miktarını düşürülmesi ve varlıklarını nasıl değerlendirecekleri konusunda daha fazla özgürlük verilmesi için bakanlara çağrı yaptı.

Financial Times’ın haberine göre, bu değişiklikler ticaret örgütüne göre sigorta şirketlerinin toplamda 95 milyar dolarlık bir miktarı yeniden değerlendirmesine imkan tanıyacak. Aynı zamanda bu miktarın bir kısmının hissedarlara aktarılmasını da mümkün kılacak. ABI’nin Genel Direktörü Huw Evans, bu değişimin Brexit’in faydalarını göz önüne sereceğini ve Avrupa Birliği’nden ayrılığın bazı “önemli” maliyetlerini telafi edeceğini söyledi.

Evans, “maliyetlerle yüzleştik, şimdi fırsatı yakalamalıyız” dedi. Açıklamasının devamında, “fırsat güçlü bir poliçe sahibi koruması oluşturan Solvency II çerçevesinde düzenleme yapılmasıyla ortaya çıkıyor. Kuralların Avrupa Birliği’ne değil İngiltere pazarına uygun şekilde tasarlanması gerek” ifadelerini kullandı.

Sermayeye yönelik kuralların gevşetilmesi, KPMG’nin ABI için yürüttüğü analize göre 2051 yılında reel gayrisafi yurtiçi hasılaya ek 16,6 milyar sterlin gelir sağlayabilir. Bunu yaratacak unsurlar arasında ise sektörde artan verimlilik ve sigorta varlıklarının yeniden yatırımla değerlendirilmesiyle finansman maliyetlerinin düşürülecek olması bulunuyor.

Evans, değişikliklerin poliçe sahiplerinin sahip olduğu korumaya zarar vermeyeceğini ve bazı ürünleri daha ucuz hale getirebileceğini söyledi.

Ticaret örgütü aynı zamanda üyeleri için bildirim gerekliliklerinin de sadeleştirilmesi için uzun süre önce yapmış olduğu çağrıyı yineledi. Avrupa Birliği kurallarından dikkat çekici bir ayrılık çağrısı, oldukça hassas bir dönemde gerçekleşti. İngiltere’nin finansal hizmetler sektörünün birçok kısmı, Brüksel’in İngiltere’nin kurallarının Avrupa Birliği’nde denkliğine karar vermesini umut ediyor. Bu denklik kararı İngiliz şirketlerinin Avrupa bloğunda yaşayan müşterileriyle çalışabilmesine imkan tanıyacak.

Solvency II kurallarında ABI’nin önerdiği değişikliklerden en yüksek faydayı sağlayacak olan İngiltere’nin hayat sigortası şirketlerinin, yerel pazarlarında operasyonlarını yürüttükleri için denklik kararından büyük bir fayda sağlaması beklenmiyor.

Avrupa Birliği’nin sigorta şirketlerine yönelik sermaye kurallarının uyumunu sağlamak üzere 2016 yılında yürürlüğe giren Solvency II’nin müzakereleri on yıl sürmüş ve 2008 yılındaki finansal krizle aciliyet kazanmıştı.

ABI ise sermaye tamponunun üçte dörtte üç oranında azaltılmasını istiyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında hükümetin İngiltere’de Solvency II’nin geleceğine yönelik başlattığı konsültasyon bu ay sona erdi. İngiltere Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, araştırmanın sonuçlarının analiz edildiği ve “yakın zamanda” açıklama yapılacağı söylendi.

Küresel borsaların liderleri değişecek mi?

 

'Dijital Kovid Seyahat Kartı' uygulaması ücretsiz indirilebilecek

 

HSBC’nin strateji değişimi üst düzey yönetime yansıdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)