BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta devi Lloyd’s korona virüs şokunda----

Sigorta devi Lloyd’s korona virüs şokunda

Sigorta devi Lloyd’s korona virüs şokunda
31 Mart 2021 - 12:09 www.finansgundem.com

İngiliz sigortacılık şirketi Lloyd’s erken finansal verileri korona virüs etkisini gösteriyor. Londra merkezli şirket 6,2 milyar sterlinlik korona virüs kaybı ardından zarar açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lloyd's, 31 Aralık 2020'de sona eren 12 aylık erken finansal sonuçlarını açıkladı. Rakamlar sigorta pazarında şirketin yılın tamamının kırmızıda geçtiğini gösteriyor.

InsuranceBusiness'ın haberine göre, Londra merkezli dev sigorta şirketi, 2019'da elde edilen 2,5 milyar sterlinlik kârdan, 0,9 milyar sterlin toplam vergi öncesi pazar kaybına kadar geriledi. Bu miktar, reasürans tahsilatlarının ardından 3,4 milyar sterlinlik net korona virüs kaybını işaret ediyor.

Lloyd’un CEO’su John Neal, "Daha önce görülmemiş bir ölçekte küresel sağlık krizinin damgasını vurduğu son derece zorlu bir yılın ardından, Lloyd's, Kovid-19 sigorta tazminatlarına toplamda 6,2 milyar sterlinlik yapılması beklenen ödemelerle müşterilerini desteklemeye devam etti" ifadelerine yer verdi.

Neil korona virüs dışındaki etkenlere de dikkat çekerek, "Ayrıca yüksek oranda doğal afet sigortası tazminatları ve İngiltere'nin AB'den resmen çıkmasının, daha fazla kayıp ve belirsizliğe yol açarak gerçekleşmesi yıla damgasını vurdu" açıklamasına yer verdi.

Finansgundem.com'un derlediği verilere göre firmanın 2020 finansallarının diğer önemli rakamları 35,5 milyar sterlin brüt yazılı prim, %110,3 birleşik oran ve 2,3 milyar sterlin tutarında net yatırım geliri oldu. Lloyd's şirketin salgından kaynaklanan kayıplar hariç, piyasanın 0,8 milyar sterlinlik bir kâr sağladığı açıklandı.

Lloyd’s CEO’su finansal verilere ek olarak, "Benzeri görülmemiş bir zemine karşı performans, dijitalleşme ve iş kültürü dönüşümü planlarımızda iyi bir ilerleme kaydettik” ifadelerine yer verdi.

Neal açıklamasında, “Disiplinli sigorta yaklaşımımız ve dünyanın en gelişmiş sigorta pazarı olma kararlılığımız, pazarın dört yıl sonra ilk kez büyümeyi desteklediğini görecek sürekli pozitif oran ivmesinin yanı sıra bu yıl bizi gerçek bir başarıya hazırladı” sözlerine yer verdi.

İngiltere ekonomisi 2020'de yüzde 9,8 daraldı

 

AXA, Generali'ye geçen eski yöneticisini transfer ediyor

 

IMF daha hızlı toparlanma bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)