BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA, Generali'ye geçen eski yöneticisini transfer ediyor----

AXA, Generali'ye geçen eski yöneticisini transfer ediyor

AXA, Generali'ye geçen eski yöneticisini transfer ediyor
29 Mart 2021 - 12:26 www.finansgundem.com

AXA, Kovid sonrası 2023 strateji hedefleri kapsamında liderlik kadrosunda ciddi bir yenilenmeye gitti. Sigorta şirketi daha 19 yıl boyunca İtalya CEO’luğu dahil birçok üst düzey görev yapan eski yöneticisini de rakip şirketi Generali’den transfer ediyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa merkezli sigorta ve reasürans grubu AXA, Frédéric de Courtois'un CEO Yardımcısı olarak şirkete tekrar katılacağını ve risk reasürans işlevini üstleneceğini açıkladı. de Courtois, rakip reasürans şirketi Generali'de geçirdiği beş yılın ardından Ağustos ayı başında AXA'ya yeniden katılacak.

Artemis’in haberine göre tecrübeli sigorta yöneticisi daha önce AXA Re’de CEO Yardımcılığı, şirketin Japonya ve Asya birimlerinde CEO Yardımcılığı ve AXA'nın İtalya birimi CEO'su olmak üzere birçok üst düzey pozisyonda 19 yıl çalışmıştı. De Courtois daha sonra rakip firma Generali’ye geçerek uluslararası işletme biriminin CEO’su olarak görev yaptı. Sigorta yöneticisi, Generali’de mal ve kaza sigortası ve reasürans alanları da dahil olmak üzere önemli sorumlulukları üstlenirken aynı zamanda şirketin yönetim kurulunda da koltuğu bulunuyordu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre AXA'ya yeniden katılan de Courtois, Finans ve Yatırımlar, Risk Yönetimi, Strateji ve Risk Reasüransı (grup için reasürans satın alma) sorumluluğun üstlenen bir CEO Yardımcısı pozisyonunda olacak.

AXA CEO'su Thomas Buberl, şirketin yeni liderlik kadrosuyla ilgili yorumlarında, "2023 stratejik planının (Driving Process) lansmanı ile AXA için yeni bir dönem başladı. 2020 sonuçlarımız AXA'nın Kovid-19 krizindeki dayanıklılığını gösterdi ve şimdi tamamen 2023 planımızı uygulamaya odaklandık. Karmaşık ve değişken kalacak bir biçimde, stratejik önceliklerimizin yürütülmesini hızlandırmak ve AXA'nın liderliğini tüm pazarlarımızda pekiştirmek için yenilenmiş bir liderlik ekibi ve daha basit bir organizasyon açıklamasında bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

AXA’nın Hukuk, İnsan Kaynakları, Denetim, Uyum ve Kamu İşlerinden sorumlu Grup Genel Sekreteri George Stansfield bir diğer CEO Yardımcısı seçildi. Stansfield önceki görevleriyle birlikte şirketin ayrıca İletişim, Marka ve Sürdürülebilirlik alanlarını da denetleyecek.

Stansfield, 30 yılı aşkın bir süredir AXA'nın Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa birimlerinde görev yapıyor.

AXA ayrıca, Mali İşler Sorumlusu (CFO) Etienne Bouas-Laurent'in 1 Temmuz'dan itibaren AXA Belçika'nın CEO'su pozisyonuna getirdi. Bouas-Laurent AXA’nın Lüksemburg'daki faaliyetleri de denetleyecek. Sigorta şirketinin bir diğer üst düzey ataması ise AXA Risk ve Yatırım Sorumlusu Alban de Mailly Nesle ile ilgiliydi. Nesle 1 Temmuz'dan itibaren Grup Yatırımları'na liderlik etmeye devam ederken sigorta firmasının CFO görevini üstlenmeye hazırlanıyor.

AXA CEO’su Buberl, "Frédéric'i Generali'de geçirdiği çok başarılı beş yılın ardından, çoğu merkezi işlevi denetleyen genel müdürlük ve stratejinin uygulanması sorumluluğu da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey yönetim görevinde bulunduğu AXA'da tekrar ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Generali'ye katılmadan önce Frédéric, AXA İtalya CEO'luğu da dahil bir dizi üst düzey görevde 20 yıldan fazla bir süre AXA'da çalıştı. Frédéric, sektör ve finansal piyasalar hakkında derinlemesine bilgi birikimini getirecek ve 2023 planımızın yürütülmesinde kilit rol oynayacaktır. Yolculuğumuzun bu yeni aşamasında Frédéric ve George ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Axa grubundaki diğer önemli liderlik değişiklikleri de bu sabah basınla paylaşıldı. CEO, “Yeni yeteneklerle güçlendirilen ve çok geniş bir perspektif ve kişilikleri bir araya getiren bu yeni liderlik kadrosunun, kriz sonrası yeni ortamda başarılı bir şekilde yolumuzu bulmamıza, çeşitli ve kapsayıcı bir kültür geliştirmeye devam etmemize ve AXA'nın sektör için liderliğini ve hırsını pekiştirmemize yardımcı olacağından eminim" açıklamasında bulundu.

AXA’nın üst düzey yönetiminde değişim

 

Türkiye Lojistik Portalı devreye alınıyor

 

Yenilenebilir enerji kömürün tahtını salladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)