BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA’nın üst düzey yönetiminde değişim----

AXA’nın üst düzey yönetiminde değişim

AXA’nın üst düzey yönetiminde değişim
15 Mart 2021 - 10:51 www.finansgundem.com

Antoine Gosset-Grainville AXA’nın yeni yönetim kurulu başkanı olacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

AXA’dan yapılan açıklamada, Antoine Gosset-Grainville’in nisan 2022’den itibaren Yönetim Kurulu Başkanı Denis Duverne’in yerini alacağı söylendi. Gosset-Grainville, sigorta şirketinin komitesi tarafından iki yıl süren bir sürecin sonunda oy birliğiyle seçildi. Duverne, “kurulun halefim Gosset-Grainville üzerinde oy birliğiyle karara varmasından memnunum” dedi.

Açıklamasının devamında, “Antoine’nin iş dünyası ve halkla ilişkiler alanındaki kapsamlı tecrübesi ve Paris’te başarılı bir hukuk şirketi kurarak girişimci yanını da göstermiş olması, AXA’ya büyük fayda sağlayacak ve grubun başarısının bir sonraki aşamasına yön vermesine yardımcı olacak. Önümüzdeki yıl, sorunsuz bir geçiş sürecini sağlamak adına, Antoine ile yakın çalışmayı iple çekiyorum” ifadelerini kullandı.

Insurance Business Mag’ın haberine göre, Gosset-Grainville AXA’nın yönetim kuruluna 2020’nin haziran ayında seçildi ve şirketin finans komitesinin de üyelerinden biri. Gosset-Grainville’in ekonomik ve finansal yönetim alanında da kapsamlı tecrübeleri bulunuyor. Zira 1997 yılında, Avrupa Birliği’nin Ekonomik ve Finansal Komitesi’nde yer aldı.

Gosset-Grainville 2007 yılında, Fransa Başbakanı’nın, ekonomik ve finansal konulardan sorumlu Kabine Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı, aynı zamanda Fransa’nın yatırım portföyünün yönetiminden de sorumluydu. 2010 yılında ise Fransa’nın yatırım kolu Caisse des Dépôts et Consignation’un Müdür Yardımcılığı’na atandı. Daha sonra ise 2012 yılının şubat ve temmuz ayları arasında, kurumun geçici CEO’su olarak görev yaptı.

Hukuk şirketi BDGS Associés’in de kurucularından olan Gosset-Grainville 1999 ve 2020 yılları arasında, Avrupa Komisyonu’nda ticaret konusunda, ekonomi ve sektör danışmanıydı. Gosset-Grainville, “yönetim kurulunun bana olan güveninden onu duydum ve geçtiğimiz yıllarda Fransa’nın ve uluslararası finansın amiral gemisi haline gelen bu büyük şirketin tarihinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Açıklamasının devamında, “aynı zamanda Deniz Duverne ve CEO Thomas Buberl’e bana güvendikleri için teşekkür etmek istiyorum. Nisan 2022’de sorunsuz bir geçişin sağlanması için gelecek yıl Denis Duverne, Thomas Buberl ve yönetim kurulu üyeleriyle yakın temasta çalışmayı iple çekiyorum” ifadesini kullandı.

Enflasyon korkusu altına yönlendiriyor

 

Charlie Hebdo’nun Meghan Markle karikatürü tartışma yarattı

 

Günün önemli şirket haberleri 15/03/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)