BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞeyh Türkiye'de banka avında----

Şeyh Türkiye'de banka avında

Şeyh Türkiye'de banka avında
30 Ekim 2013 - 07:11 www.finansgundem.com

Dubai merkezli Emirates NBD, Türkiye’de banka satın almak istediğini açıkladı

Dubai Şeyhi El Maktum, Türkiye’de satın almak için banka arıyor. Ortadoğu’nun en büyük bankalarından olan Dubai merkezli Emirates NBD’nin CEO’su Rick Pudner, kendi ülkeleri dışında fırsatları incelediklerini belirterek Türkiye’de satın almak üzere banka baktıklarını söyledi.
Rick Pudner, Reuters’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de şube açmak için 300 milyon dolar sermaye koymanız lazım. O yüzden fırsat olursa bir satın alma yapmaya değer.
Amcası 9 yaş küçük!
Türkiye’de bugüne kadar birkaç bankaya baktık ama bir sonuca varılamadı. Sorun şu: Bankalar ya çok büyük, ya da çok küçük. Bizim aradığımız büyük olmayan ancak küçükten de biraz büyük olan bir banka” dedi. Pudner, şu an belirli bir bankayı incelemediklerini de dile getirdi.
Emirates NBD bankası Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) 2. büyük bankası olan Emirates Bank ile 4. büyük bankası olan National Bank of Dubai’nin 2007 yılında birleştirilmesiyle oluşturuldu. Suudi Arabistan, Katar, Singapur ve İngiltere’de faaliyeti bulunan Banka Hindistan ve İran’da da temsilciliklere sahip.
Emirates NBD bankasının başında Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Maktum’un amcası Ahmet bin Said el Maktum bulunuyor. Ahmet bin Said el Maktum, Dubai Şeyhi’nin amcası olsa da kendisinden 9 yaş küçük.
Emirates NBD haziran ayında Fransız BNP Paribas’nın Mısır’daki operasyonlarını 500 milyon dolara satın aldı. 2008 - 2010 yılları arasında Dubai’de yaşanan gayrimenkul krizi sırasında zorluk yaşayan bankanın Dubai dışında büyümek istediği biliniyor.
Mısır operasyonuyla birlikte gelirlerinin yüzde 8’ini Dubai dışından elde eden banka 5 yıl içinde bu oranı yüzde 20’ye taşımak istiyor.
Dubaili dev banka inci müzesi de kurdu
Dubai ekonomisinin turizm ve lojistik sektörlerinin öncülüğünde toparlanması ve gayrimenkul piyasasının da eski günlerine dönüş yoluna girmesiyle Emirates NBD bu yılın ilk 9 ayında 707 milyon dolar kâr açıkladı. Bankanın 2012 yılındaki kârı ise 694 milyon dolar olmuştu.
Gayrimenkul krizi döneminde BAE Maliye Bakanlığı’ndan 3.4 milyar dolar yardım alan banka, bu borcun kalan 1.3 milyar dolarını 2014 ortasında ödeyecek. 8 bin çalışanı bulunan Emirates NBD, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. Banka, Körfez Bölgesi’nin en büyük doğal inci koleksiyonuna sahip olan ilk inci müzesini Dubai’de kurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)