BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemServetinin 4'te 1'ini kaybetti----

Servetinin 4'te 1'ini kaybetti

Servetinin 4'te 1'ini kaybetti
22 Ağustos 2013 - 14:07 www.finansgundem.com

Hindistan'ın en zengin adamı Mukesh Ambani, bir kalemde servetinden 5.6 milyar dolar kaybetti

Hindistan'ın en zengin adamı Mukesh Ambani, Hindistan para birimi rupide meydana gelen değer kaybının ardından 5.6 milyar dolar kaybetti. Geçen ay dünyanın en kötü performans gösteren para birimleri arasında başı çeken rupi, milyarder Mukesh Ambani'nin servetinin 4'te 1'ini kaybetmesine sebep oldu. 
Reliance Industries şirketinin sahibi Ambani'nin 17.5 milyar dolarlık serveti, Mayıs ayından bu yana piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle 5.6 milyar dolar eridi. 
ABD Merkez Bankası Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımını yavaşlatarak durduracağını açıklamasının ardından, pek çok gelişen ekonomi Hindistan'da yabancı yatırımcı kaybı yaşayarak, yerel para biriminde ciddi değer kaybı yaşadı. 
Haziran ayından bu yana yabancı yatırımcıların 3 milyar dolarlık hisse sattığı Hindistan Borsası, dünü 2009 yılından bu yana gördüğü en düşük seviyeden kapadı. Rupinin dolar karşısındaki değer kaybı da hız kesmeden devam etti. Rupi dün dolar karşısında tarihin en düşük seviyesi olan 64.55'e geriledi. 
MİLYARDER KARDEŞTE DE DURUM AYNI 
Mukesh Ambani'nin kendi gibi milyarder olan kardeşi Anil Ambani'nin durumu da pek farklı değil.  6.3 milyar dolarlık serveti bulunan Anil Ambani'nin Mayıs ayından bu yana gerçekleşen kaybı da 1.3 milyar dolar oldu. 
Anil Ambani, Bloomberg zenginler listesinde Hindistan’ın en zengin 8’inci işadamı olarak gösteriliyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)