BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen: Avrupa ve ABD, Çin'e karşı birlikte çalışmalı----

Yellen: Avrupa ve ABD, Çin'e karşı birlikte çalışmalı

Yellen: Avrupa ve ABD, Çin'e karşı birlikte çalışmalı
22 Mayıs 2024 - 07:05 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı konuşmada ABD ve Avrupa'nın Çin'in aşırı sanayi kapasitesine karşı birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Yellen'in konuşması G7 maliye bakanlarının İtalya'da yapacakları toplantının ana konusu olması bekleniyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ve Avrupa'nın Çin'in aşırı sanayi kapasitesine karşı birlikte çalışması gerektiğini belirterek, ucuz Çin ihracatı dalgasının küresel ekonomi için ciddi bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

Yellen'in Almanya'da yaptığı bir konuşma sırasında sarf ettiği sözler, G7 maliye bakanlarının bu hafta İtalya'da yapacakları toplantının ana tartışma konularından biri olmasının beklendiğini ortaya koydu.

''YANIT VERMEZSEK, DÜNYA GENELİ İÇİN RİSKLİ OLABİLİR''

Yellen, Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu'nda yaptığı konuşmada, "Çin'in sanayi politikası biz bu odada otururken uzak görünebilir, ancak stratejik ve birleşik bir şekilde yanıt vermezsek, hem ülkelerimizdeki hem de dünya genelindeki işletmelerin yaşayabilirliği riske girebilir" dedi.

Çin'in aşırı yeşil enerji teknolojisi üretimi son aylarda Atlantik ötesi bir endişe kaynağı haline geldi. Başkan Biden'ın yönetimindeki yetkililer, temiz enerji ve diğer yeni nesil teknolojilerin yerli üretimini finanse etme çabalarının, hızla çelik, elektrikli araba ve güneş panelleri üreten Çin tarafından baltalanacağından giderek daha fazla endişe duymaya başladılar.

Biden yönetimi şimdi, gelişmiş dünyanın 2000'li yılların başında yaşanan ve ucuz mallar karşılığında üretimin yok olmasına neden olan Çin şokunu engellemesine yardımcı olmak için Avrupa'ya bakıyor.

ABD, birleşik bir cephenin Çin'i, en büyük ticaret ortaklarının Çin elektrikli araçlarının, bataryalarının ve panellerinin Batı pazarlarına hakim olmasını engelleyecek ticari engeller koymaya hazır olduğuna ikna edeceğini umuyor.

YELLEN: ÇİN'E KARŞI POLİTİKA YÜRÜTMÜYORUZ

Yellen yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin karşıtı bir politika yürütmeye çalışmadığını vurguladı ancak Çin'in eylemlerinin küresel ekonomi için koordineli bir yanıt gerektiren bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Çin'in temiz enerji teknolojisi ve diğer sektörlere hakim olma çabasına işaret ederek, bu hırsın "gelişmekte olan piyasalar da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin büyümelerine güç verebilecek endüstrileri kurmalarını da engelleyebileceğini" söyledi.

Yellen'dan Avrupa bankalarına Rusya çağrısı

 

Yellen: Çin karşı tepki gösterebilir

 

Yellen: Konut sektörü ABD'de gerçek bir sorun

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)