BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinServet sahibi olanların bildiği zenginliğin 7 şifresi----

Servet sahibi olanların bildiği zenginliğin 7 şifresi

Servet sahibi olanların bildiği zenginliğin 7 şifresi
13 Aralık 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

Dünya çapında servetleriyle göz dolduran zenginlerin neredeyse tamamı benzeri bir düşünce yapısıyla hareket ediyor. GoBankingRates’in haberinde bu 7 ortak özelliğe dikkat çekildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet sahibi insanlar elit bir kulübün parçası gibi görünebilir. Hepsinin, etkileyici servetlerini oluşturmalarına yardımcı olan para şifresine erişimi var gibi görünür. Servetlerini artırmayı hayal eden insanlar da bu şifreye ulaşmak için can atıyor olabilir. Oysa tek bir para alışkanlığını değiştirmek bile finansal durumuz üzerinde büyük bir etki yaratabilir.

GoBankingRates’in haberinde varlıklı insanların zenginliklerini kazanmak ve sürdürmek için yaptıklarının perde arkasına bakılıyor. Haberde her bütçeden insanın benimseyebileceği bazı para şifrelerine yer veriliyor:

1. Büyük resimden bakarlar

Bazı insanlar çok hızlı bir şekilde zengin olabilir. Ancak çoğunlukla servet sahibi bireyler bu servete zaman içerisinde ulaşır.

Bunun için bireylerin mali durumlarının her yönünü sağlam bir şekilde kavramaları gerekir. Yapbozun bir parçasına takılıp kalmak yerine büyük resme bakmayı bilirler. Bunu yapmak için en iyi finansal araçlara da hakimdirler. Üstelik bu araçların bazıları ücretsizdir.

Tasarruflarınızı, harcamalarınızı ve yatırımlarınızı izlemenizi kolaylaştıran birçok ücretsiz uygulama bulunuyor. Bu tür uygulamalar mali durumunuza dair önemli bilgilere tek bir kontrol paneli üzerinden ulaşmanızı sağlıyor. Yatırımcılar bu sayede net servetlerini, tasarruflarını, emeklilik ve yatırım planlarını da kontrol edebiliyor.

Bu tür uygulamalar sayesinde yatırımcılar genel risklerini fark edebilir ve geçmiş performanslarını karşılaştırarak analizler yapabilir. Zaman içerisinde ne kadar para kazanabileceklerini tahmin etmek için yatırım-getiri hesaplamaları yapabilir.

2. Borca girmekten kaçınırlar

ABD Merkez Bankası’nın verilerine göre 2023’ün ikinci çeyreği itibariyle ABD’deki kredi kartlarının ortalama faiz oranı %20,68’e ulaştı. Bu oran eğer borçlar birikirse çok hızlı bir şekilde artabilir.

Örneğin 10.000 dolar tutarında kredi kartı borcu olan birisinin bu borcu ödemesi 5 yıl sürerse ödeyeceği toplam faiz 5.748 dolara ulaşabilir.

3. Tasarruf etmenin yollarını ararlar

Zengin insanlar, anlamsız harcamaları alışkanlık haline getirerek net servetlere sahip olamazlar. Bunun yerine, her zaman maliyetleri düşürmenin yollarını ararlar. Örneğin, Business Insider'a göre, ortalama bir Costco müşterisi yılda 125.000 dolar kazanıyor.

Toptan alımlar zenginlerin alışverişlerinde kullandığı tek yöntem değil. Ramsey Solutions verilerine göre Warren Buffett da dahil olmak üzere her üç servet sahibi milyonerden biri alışverişlerinde her zaman kupon kullanıyor.

Tasarruf edilen her bir doların değeri vardır. Bu ilk bakışta görülmeyebilir. Ancak tasarruflar uzun vadede etkilerini gösterir.

4. Her zaman daha fazlasını isterler

Zenginler her zaman için daha fazla zenginleşmenin yollarını arar. Bir miktar para kazanıp daha sonra işlerini bırakmazlar. Bunun yerine daha fazla kazanmak için motive olurlar.

Örneğin, Hollywood Reporter’ın haberine göre ‘The Morning Show’un ünlü ismi Reese Witherspoon bölüm başına 2 milyon dolar kazanıyor. Ancak ünlü isim sadece oyunculuğa bağlı kalmıyor. Forbes verilerine göre ünlü isim moda şirketi Draper James’in %70’lik hissesini 2023 yılında Consortium Marka Ortaklığına sattı. Witherspoeen 2021'de de medya şirketi Hello Sunshine'ı Candle Media'ya 900 milyon dolara satmış ve şirketteki %18 hisseyi elinde tutmuştu.

Hikayeden çıkarılacak ders ise şöyle: Witherspoons sadece oyunculuk maaşıyla bile çok zengin olabilecekken gelirlerini çeşitlendirmenin ve daha fazla kazanmaya devam etmenin yollarını bulmaya devam ediyor.

5. Vakit nakittir sözünün anlamını iyi bilirler

Zengin insanlar ne zaman savurganlık yapacaklarını da iyi bilirler. Söz konusu isim milyarder Mark Cuban olduğunda, bu savurganlık özel bir jet satın almak anlamına geliyor.

2018’ Men's Health dergisinde yer alan makalesinde Cuban, bir özel uçağın şimdiye kadar para harcadığı en akıllıca şey olduğunu açıkladı.

Cuban, özel jeti için yaptığı açıklamasında “Açıkçası vahşicesine pahalı. Ancak sahibi olamadığımız tek varlık zaman. Bana saatler kazandırıyor” ifadelerine yer verdi.

Elbette bu örnek çok daha küçük ölçekli olarak da incelenebilir. Örneğin bir kişi ev temizliğini kendi başına yapmak yerine bunun için bir profesyonelle anlaşmayı daha ucuz bir yöntem olarak görebilir. Diyelim ki temizlikçi saatte 50 dolar alıyor. Eğer bir kişi saatte 200 dolar kazanabilecekse bu kârlı bir alışveriştir. Sağlayacağı kolaylığın yanı sıra bu hizmet finansal olarak da mantıklı gelebilir.

Bu noktada kişinin kendisine de şu soruyu sorması lazım: Zamanınızı en iyi nerede geçiriyorsunuz? En kötü nerede harcıyorsunuz?

6. Sabırlıdırlar

Varlıklı insanlar yatırım yaptıklarında, uzun vadede bu işin içindedirler. Piyasaların iniş ve çıkışları olduğunu bilirler, bu nedenle piyasa oynaklığı dönemlerinde panik yapmazlar.

Elbette, paralarının en iyi yerde olduğundan emin olmak için bir yatırım uzmanına danışabilirler. Ancak, korkuya kapılıp ve tüm fonlarını piyasadan çekmezler ve büyük kayıplara maruz kalmazlar.

Piyasalar zaman içerisinde yükseleceği için paralarına büyümeleri konusunda zaman verirler. Bu, servet inşa etmenin önemli bir yoludur, bu nedenle sabırlı olmak bir zorunluluktur.

 

7. Bilginin güç olduğuna inanırlar

Başarılı insanlar kendilerine yatırım yaparlar. Her zaman sektörlerinin son trendinin nabzını tutmak isterler, böylece geride kalmazlar.

Eğitim fırsatları arayabilir, konferanslara katılabilir, işleriyle ilgili kitapları adata yutabilir, profesyonel organizasyonlara katılabilir veya iş ağı oluşturma etkinliklerine katılabilirler.

Ne yaparlarsa yapsınlar, öğrenmek için her zaman bir arayış içindedirler. Bu öğrenme fırsatlarından bazılarının maliyeti çok az olabilir veya bedavaya olabilir, bazıları içinse yüksek bir ücret gerekebilir. Tüm bu harcamalara rağmen edindikleri becerilerini ve bilgilerini yatırımlarını ilerletmek için bir avantaj olarak kullanırlar.

Y kuşağı ebeveynler neden mutsuz?

 

Zenginliğe giden yolda öğrenilmesi zor 10 beceri

 

Z kuşağına göre zenginliğin formülü kendi işinin patronu olmak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Niche13 Aralık 2023 18:39

    Fakirsen yoksulsan alt yapın evin çatın bir birikimin yoksa asla evlenmiyeceksin bırak servet sahibi olmayı yedi ölümcül günah kadar bunlar Tanrı tarafindan sonsuza kadar lanetlenmişlerdir fakir doğar degişmez sefil yaşam