BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSBK, Adabank ihalesine hazırlanıyor----

SBK, Adabank ihalesine hazırlanıyor

SBK, Adabank ihalesine hazırlanıyor
28 Aralık 2015 - 17:02 www.finansgundem.com

SBK Holding 2016 yılı için 500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırmış durumda...

Krizde olan stresli şirketleri satın alarak yeniden yapılandırmakla tanınan SBK Holding, 650 milyon TL’lik cirosuyla ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi, ilaç ve cam sektöründe faaliyet gösteriyor. SBK Holding, yatırımlarını 2016 yılında da devam ettirecek ve bunun için 500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırmış durumda. Şirketin 2016 planlarında finans önemli yer tutuyor.
Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, 23 Şubat'ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlandıklarını ve ihale için 200 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söylüyor.
Farklı sektörlerden büyük işlerle ilgilenen SBK Holding yakın zamanda Total'e teklif verdi, KİPA ile görüştü. Hopa Termik Santrali'nin, Kastamonu Limanı’nın ve Mardin Mazıdağ Santrali'nin özelleştirmesine de girdi. Sezgin Baran Korkmaz, şirket olarak 2016 yılında büyük sürprizler yapacaklarını kaydediyor.
Sezgin Baran Korkmaz, yardım faaliyetlerine büyük önem verdiğini söylüyor ve şirketten elde ettiği kârın yüzde 70'ini yardım faaliyetleri için kullandığını belirtiyor. Bugüne kadar Kars'ta eğitim kurumlarına yönelik 35 milyon TL'lik yardım faaliyetinde bulunan Korkmaz, 20l6'da yine okul yapımı için 12 milyon TL'lik bütçe ayırdı. Ayrıca gelecek yıl planları içinde Kars'ta bir 'kültür kompleksi' yapmak da var. (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bursa 28 Aralık 2015 18:45

    Kervansaray yatırım holding ile yakın ilişkiler içindeydiler. Kervansaraydan gayrlmenkuller alacaklardi. Demek ki anlaşmalar gerçekleşemedi. Şimdi farklı alanlara yöneliyorlar

  • Sb28 Aralık 2015 18:39

    Bir İngiliz fonuyla secimlere kadar textil ve turizm alanlarında alımlar için 500 milyon ayırdık demişlerdi. Masal çıktı!