BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSarıgül'le ilgili yeni bomba!----

Sarıgül'le ilgili yeni bomba!

Sarıgül'le ilgili yeni bomba!
24 Ocak 2014 - 07:50 www.finansgundem.com

Mustafa Sarıgül’e verilen krediden TMSF’nin 14 yıldır haberdar olduğu söyleniyor

Mustafa Sarıgül’e verilen krediden TMSF’nin 14 yıldır haberdar olduğu iddia edildi. 2000 yılına ait Bank Ekspres raporunda, kredide Sarıgül’ün imzası ve kefaletinin bulunmadığı belirtiliyor

Taraf'ın haberine göre, BDDK ve TMSF’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün, Bank Ekspres’ten kullandığı 3.5 milyon dolarlık krediden tam 14 yıldır haberdar olduğu ortaya çıktı. BDDK ve TMSF’nin arşivlerinde konuyla ilgili olarak tam 14 yıl önce hazırlanmış bir “teftiş kurulu” raporu bulundu. Raporda, Mustafa Sarıgül’ün kullandırdığı kredilerle ilgili ayrıntılı bilgiler yer verildikten sonra, “Kredinin kime menfaat sağlamak amacıyla kullandırıldığı hususunda kesin bir kanıya varılamamıştır” dendi.

GÜL, “KORKMAZ YİĞİT İHBAR ETTİ” DEMİŞTİ

TMSF’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül’ün mal varlıklarına yönelik haciz işlemi ile ilgili sürpriz bir belge ortaya çıktı. “Haciz kararının” ardından AKP’nin de tepkisini çeken TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Sarıgül operasyonunun Bank Ekspres’in eski sahibi Korkmaz Yiğit’in ihbarı üzerine gerçekleştiğini açıklamıştı. Taraf ’ın ulaştığı rapora göre, bankaya el koyan BDDK ile o dönemde aynı çatı altında faaliyet gösteren TMSF, Sarıgül’ün kredi ilişkisini tam 14 yıl önce tespit etti. Rapor, Bank Ekspres Teftiş Kurulu tarafından hazırlandı.

SARIGÜL İÇİN ÖZEL RAPOR HAZIRLANDI

Rapor, 2 ekim 2000 tarih ve 92 sayısı ile arşivlerde yer aldı. Rapor tamamen Sarıgül’ün bankadan kullandığı kredilerle ilgili teknik bilgileri içeriyor. Rapor “Merkez Şubemiz müşterilerinden Mustafa Sarıgül’e kullandırılan kredilerin incelenmesi hakkında” başlığını taşıyor. Raporda özetle, Korkmaz Yiğit ile Mustafa Sarıgül arasında kredi ilişkisi olduğundan bahsedilerek kredilerin kullanılması ve kapatılmasının normal bankacılık kuralları dahilinde olmadığı vurgulandı. Raporun sonuç kısmında ise, kredinin Sarıgül’e ait olup olmadığı konusunda kesin bilgi ve belgelere ulaşılamadığı da kaydedildi. Raporun sonuç kısmında şu değerlendirmelere yer verildi:

“Merkez Şubemiz müşterilerinden Mustafa Sarıgül’e kullandırılan krediler ile ilgili olarak Mustafa Sarıgül tarafından bankamıza verilmiş herhangi bir teminat, talimat ve benzeri belge olmaması nedeniyle kredinin kime menfaat sağlamak amacıyla kullandırıldığı hususunda kesin bir kanıya varılamamıştır.” Rapor, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Müge Karanfil Malkoç tarafından hazırlandı.

TMSF suç işliyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sarıgül’ün kredisiyle ilgili belgeyi Taraf ’a değerlendirdi. Tanal, yaşananları Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul’a aday olarak gösterilmesine bağladı. Rapora ilişkin değerlendirme yapan Mahmut Tanal, “BDDK’nın görevlendirdiği müfettiş raporunda; “Bu hesapların açılmasından Sarıgül’ün haberi yok. Sözleşmelerde Sarıgül’ün imzası yok. Hesaplar açılmış ancak hesaplar tekrar kapatılmış” diyor. Peki madem hesaplar açılmış ve kapatılmışsa borç nereden çıktı. Mal varlığına tedbir kararı için mahkeme kararı da yok. TMSF görevini kötüye kullanıyor, suç işliyor. Kamu alacaklarını siyasi düşünceye göre takip ediyor, şekillendiriyor. TMSF başkanının görevden alınması gerekir” dedi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakk'ın Yolunda27 Ocak 2014 10:12

    Oyumuz tertemiz Sarıgül'e...

  • fatih24 Ocak 2014 20:07

    korkuyorlar artık sarıgül birinci hiç merak etmesinler .

  • tmsf24 Ocak 2014 14:26

    bddk mı tmsf mi sorumlu burada? bariz bir şekilde tmsf.

  • BARIŞ ve SEVGİ24 Ocak 2014 12:37

    SEÇİME AZ BİR SÜRE KALA , KENDİLERİ TIRLARLA GÖTÜRÜRKEN , HERKESİ KENDİLERİ GİBİ ZANNEDİYORLAR. ÇAMUR ATMAK BU KADAR KOLAY MI. NEDEN SEÇİME AZ BİR VAKİT KALA. BUNLAR DAHA ÖNCEDEN BİLİNMİYOR MUYDU ? TEMİZ BİR TOPLUMU ÖZLEDİM. ÇOCUKLARIMI NASIL BİR ORTAMDA BÜYÜTECEĞİMİN KAYGISINI YAŞIYORUM. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYAL ETTİĞİ BİR TÜRKİYE İSTİYORUM.

  • ali24 Ocak 2014 09:26

    Sarıgül oyumuz sana

  • Umay24 Ocak 2014 09:08

    Sarıgül anketlerde AKP'yi geçti sanırım bunun kuyruk acısı.