BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk şimdi de Borsa'ya talip----

Şahenk şimdi de Borsa'ya talip

Şahenk şimdi de Borsa'ya talip
27 Şubat 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, satın almalarına bir yenisini daha ekliyor

Sektörde marka değeri yaratmış kurumları bir bir satın alan Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in masasının üstünde bugünlerde Borsa restoranları ile ilgili bilgi notları olduğu söyleniyor.
Milliyet'ten Songül Hatısaru'unun haberine göre, sektöre girerken Nusr-et ve Kiva’yı bünyesine katan, Kahve Dünyası’na ortak olan Doğuş Grubu, büyüme stratejisini Doors Grubu’nu da alarak ortaya koymuştu. İçinde Zuma, Vogue, Da Mario, Anjelique gibi markaların bulunduğu Doors sektörün önde gelen oyuncularından. Doğuş Grubu için Borsa restoranlarının da büyüme stratejesine çok uygun konseptte olduğu konuşuluyor. Hatta taraflar bunun için bir araya da geldi. Sele İstanbul Restaurant Group Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Özkanca ‘Şu an satış yok’ dese de, “Bir araya gelip görüştükleri, Ferit Şahenk ve kurmaylarıyla yemek yedikleri” bilgisini doğruluyor.
İş dünyasının uğrak yeri
Borsa Lokantası 1927 yılında İstanbul Bahçekapı’da kuruldu. Rasim Özkanca, 1983 yılında Borsa Lokantası’nı satın alarak büyük bir zincirin ilk halkasını oluşturdu. Borsa restoranları Türk ve Osmanlı mutfağının batılı bir anlayış ile sunulduğu mekânlar. İşadamları, politikacılar, sanatçılar ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin yanı sıra yabancı konuklar için de zaman içinde “fine dining” ile eş anlamlı bir marka haline geldi. 2006 yılında da gruba Kandilli Borsa Restoran şubesi de katıldı.
‘Masa’da yıllık kişi başı 100 bin TL ciro
Sele İstanbul Restaurant Group kendisini sektörde popüler anlamda öne çıkaran hamleyi ise 2007 yılında yaptı. İstinyePark’ta Borsa ve Masa restoranlarını açtı. Masa Restaurant’ın dünya mutfağından oluşan menüsü günde 1000’in üzerinde misafire hizmet veriyor. Restoran, İstanbul’un kalburüstü kesimi ve cemiyet hayatının uğrak noktası. Özellikle sigara yasağının ardından popülerliği artan İstinyePark’ta konumlanan Masa Restaurant, geniş bahçesiyle kısa sürede bunun ekonomik karşılığını da aldı. Masa Restaurant’ta bir sandalye yılda ortalama 100 bin TL ciro yapıyor. Sele’de lüks markalar var
* Borsa restoranları, İstinyePark Masa.
* X Restaurant & Bar.
* Amerikan kahve zinciri The Coffee Bean & Tea Leaf
* Trump Tower Alışveriş Merkezi’nde, İngiliz D&D London işbirliği ile lüks bir restoran.
* Zorlu Center İstanbul’da 2 yeni restoran daha açacaklar.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)