BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da tüketici kredileri azalacak tahmini----

Rusya'da tüketici kredileri azalacak tahmini

Rusya'da tüketici kredileri azalacak tahmini
01 Ocak 2024 - 17:00 www.finansgundem.com

Rusya'da 2024 yılında tüketici kredisi talebinin düşeceği tahmin ediliyor.

Rus bağımsız finans analisti Boris Uşeroviç, ülkedeki tüketici kredilerinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya’da tüketici kredilerine olan talebin 2024 yılı başlarında azalacağını öngören Uşeroviç, faiz oranındaki son artış göz önüne alındığında borçlanma oranlarının düşmesinin pek olası olmadığını belirtti.

Sürekli sıkılaştırılan para politikasına rağmen, Rusların tüketici kredilerine olan ilgisinin sadece azalmadığı, hatta biraz arttığı ifade eden Uşeroviç, "Vatandaşların toplam borç yükü yıl içinde 30 trilyon rubleyi aştı. Ekonomik belirsizlik koşullarında insanlar irrasyonel adımlar atmaya daha meyilli oluyorlar” dedi. 

Gazetemru'da yer alan habere göre, aynı zamanda borçlu sayısının da arttığını ve 21 milyon kişinin geri ödemelerde sorun yaşadığını sözlerine ekleyen Uşeroviç, “Tüm bunlar göz önüne alındığında, 2024 yılının başlarında tüketici kredilerine olan ilginin azalmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Analistin açıklamalarına göre, Rusya’da tüketici kredilerine olan talepteki düşüş en azından 16 Şubat 2024’teki bir sonraki Merkez Bankası toplantısına kadar sürecek ve eğer Merkez Bankası faiz oranını yükseltmek yerine en azından aynı seviyede tutmaya karar verirse, borç alanların faaliyetleri yeniden başlayabilir.

Rusya'da tüketici kredilerinde artış

 

Rusya'da tüketim bilmecesi

 

Rusya'da tüketici kredilerine sınırlama

 

Rusya'da tüketici kredisiyle tatil patladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)