BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da tüketici kredilerine sınırlama----

Rusya'da tüketici kredilerine sınırlama

Rusya'da tüketici kredilerine sınırlama
08 Ocak 2019 - 09:02 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, "kolay kredi" yolunu kapatmak için, tüketici kredilerinin verilmesi konusunda bazı yeni sınırlamalar getirdi

Medyaya yansıyan haberlere göre, sınırlamaların amacı nüfusun daha fazla borçlanmasının ve karşılıksız kredi dağtılmasının önüne geçmek.

Kurumdan yapılan açıklamada, nüfusun içinde bulunduğu borç sarmalından çıkarılmasının hayati önemde olduğuna vurgulandı. Zira aşırı borçluluk bankaların ve bir bütün olarak mali sistemin istikrarı açısından risk arz ediyor.

Banka verilerine göre, 1 Kasım 2018 itibariyle halkın toplam kredi borcu bir önceki yıla kıyasla yüzde 21,5 oranında artarak 14,4 trilyon rubleye (216 milyar dolar) yükseldi.

Bu gelişme üzerine Merkez Bankası Direktörler Kurulu tüketici kredileri risk katsayısını bütün kalemlerde 30 puan yükseltme kararı aldı. Yeni katsayı 1 Nisandan sonra verilecek krediler için geçerli olacak.

Risk katsayısının artması, bankaların verecekleri krediler için göstermek zorunda oldukları karşılıkların da artması anlamına geliyor.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)