BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’da para sıkıntısı yaşanabilir----

Rusya’da para sıkıntısı yaşanabilir

Rusya’da para sıkıntısı yaşanabilir
14 Mayıs 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde kredi musluklarını açan bankaların önümüzdeki dönemde likidite sıkıntısı yaşamasından endişe ediliyor.

Bankalarının son aylarda yüksek miktarda kredi vermesi nedeniyle Rusya’da önümüzdeki dönemlerde para sıkıntısı yaşanabileceği konuşuluyor. Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahmin Merkezi’nde (CMASP) ekonomisti Artem Deshko, bu yıl Rusya ekonomisinde ciddi bir likidite sıkıntısı öngördüklerini belirtti. Vedomosti gazetesine konuşan Deshko, Rusya’da şu an yaşanan ekonomik toparlanmanın ortasında meydana gelebilecek para sıkıntısının birkaç nedeni olacağını belirtiyor.

Geçen yıl bankaların kredi verme faaliyetini rezervlerinin azalması pahasına sürdürdüğünü belirten uzman, ancak 2021’de böyle bir manevranın tekrarlanmasının olası olmadığını söyledi.

Ekonomistler, Rusya Merkez Bankası’nın bu sorunları önlemek için ticari bankaların finansman hacmini önemli ölçüde artırmak zorunda kalacağını vurguluyor.

MERKEZ BANKASI DEVREYE GİRER

Rusya Bilimler Akademisi Ekonomik Araştırma Enstitüsü Müdürü Aleksandr Shirov, uzmanların likidite endişelerine genel olarak katıldığını belirterek, son dönemde belirgin bir şekilde sıkılaşan para politikasında belli bir yumuşaklığın sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Shirov ayrıca, enflasyondaki büyümenin Rusya’daki likiditenin azalmasını etkilediğini de vurguladı.

Diğer yandan VEB Araştırma ve Uzmanlık Enstitüsü uzmanı Oleg Zasov, para sıkıntısı yaşanabileceğini iddia eden uzmanların aksine, bankacılık sistemindeki rezervlerin iki trilyon ruble fazla verdiğini ifade ederek, bankalarla sorun olması durumunda, Merkez Bankası’nın duruma el koymak için uygun araçları bulunduğunun altını çizdi.

Rusya yerel tur operatörlerinin zararları için 1 milyar ruble ayıracak

 

Rusya'dan çözüm hamlesi: Acil toplanmamız gerekiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)