BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan çözüm hamlesi: Acil toplanmamız gerekiyor----

Rusya'dan çözüm hamlesi: Acil toplanmamız gerekiyor

Rusya'dan çözüm hamlesi: Acil toplanmamız gerekiyor
12 Mayıs 2021 - 22:06 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Sekreter Gutteres ile görüşmede, bugün en acil görevin Ortadoğu Dörtlüsü’nün toplanması olduğunu belirtti

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Genel Sekreteri Gutteres ile yaptığı görüşmede, İsrail-Filistin arasında yaşayanan silahlı çatışmaların nasıl sona erdirilmesi gerektiği hakkında görüşlerini aktardı.

"4'LÜNÜN ACİLEN TOPLANMASI GEREKİYOR"

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres ile görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Filistin ve İsrail arasındaki silahlı çatışmada her iki taraftan sivillerin öldüğüne dikkat çekerek, “Tek taraflı eylemler devam ediyor, oysa BM Güvenlik Konseyi de Ortadoğu Dörtlüsü defalarca tek taraflı eylemlerden uzak durulması gerektiğini dile getirmişti. Bugünkü görüşmede, bugün en acil görevin, uluslararası arabulucular Rusya, ABD, BM ve AB’nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü’nün toplanması olduğu yönünde ortak bir fikir birliğine vardık. Bunu yapmak, daha çok sayıda katılımcıyla diğer formatlarda bir araya gelmekten daha kolay” ifadesini kullandı.

"GÖRÜŞME, DIŞİŞLERİ BAKANLARI DÜZEYİNDE OLMALI"

“Dörtlü’nün koordinatörü olarak Genel Sekreter’e, taraflarla yapacağı bir çalışma içinde en kısa zamanda böyle bir görüşme organize etme konusunda güveniyoruz” diyen Lavrov, “Görüşmenin, dışişleri bakanları düzeyinde düzenlemenin daha doğru olacağını söyledik. Genel Sekreter’in, sahip olduğu deneyim ve diplomasi ustalığı ile bunun için gereken koşulları oluşturabileceğini umuyoruz” diye ekledi.

ABD ve İsrail arasında Filistin trafiği

 

Erdoğan, söylediği bir sözü işaret etti: Haklılığına hep beraber şahitlik ettik

 

İsrail'in sömürgeleştirme politikası Orta Doğu'nun güvenliğine tehdit

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)