BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da istihdam açığında keskin artış----

Rusya'da istihdam açığında keskin artış

Rusya'da istihdam açığında keskin artış
25 Aralık 2023 - 08:41 www.finansgundem.com

Rusya'da işgücü arzı ya da halihazırda istihdam edilen kişi sayısı sabit kalmasına rağmen, Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan Batı yaptırımlarının başlamasından bu yana, son iki yılda açığın keskin bir şekilde arttığını gözlemlendi.

Rusya Bilimler Akademisi (RAS) Ekonomi Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Rus ekonomisi kalifiye işgücü sıkıntısı çekiyor. Araştırma, 2023 yılı sonu itibariyle Rusya'da yaklaşık 4,8 milyon işçi açığı olacağını gösteriyor.

Araştırmada, işgücü arzı ya da halihazırda istihdam edilen kişi sayısı sabit kalmasına rağmen, Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan Batı yaptırımlarının başlamasından bu yana, son iki yılda açığın keskin bir şekilde arttığını gözlemlediği belirtildi.İşgücüne olan talebin karşılanamaması şimdiden ekonomik büyümeyi yavaşlatan bir faktör haline geldi.

İstatistik servisi Rosstat'a göre, Rusya'da işsizlik seviyeleri aynı süre zarfında rekor düşük seviyelere ulaştı ve Ekim ayında 1990'ların başından bu yana en düşük seviye olan %2,9'a ulaştı. Ancak uzmanlar işsiz sayısının hızla azalmasını endişe verici buluyor.

Rusya'da sigaraya ÖTV zammı yolda

 

Rusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!

 

İran'dan Rusya'ya protesto notası!

 

Rus kumarhaneleri ziyaretçi rekoru kırdı

 

Rusların Mir ile yurtdışı harcamalarında büyük artış

 

Rus bankalarının 11 aylık kârı 3 trilyon rublenin üzerinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)