BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da sigaraya ÖTV zammı yolda----

Rusya'da sigaraya ÖTV zammı yolda

Rusya'da sigaraya ÖTV zammı yolda
24 Aralık 2023 - 15:55 www.finansgundem.com

1 Ocak itibariyle tütün ürünlerine uygulanan özel tüketim vergisindeki artışın, sigaraların en düşük perakende satış fiyatının paket başına 112 rubleden 117 rubleye çıkabilir.

Plehanov Rusya Ekonomi Üniversitesi İstatistik Bölümü Doçenti Olga Lebedinskaya, Prime ajansına yaptığı açıklamada, 1 Ocak itibariyle tütün ürünlerine uygulanan özel tüketim vergisindeki artışın, sigaraların en düşük perakende satış fiyatının paket başına 112 rubleden 117 rubleye çıkabileceğini ifade etti.

Lebedinskaya, verginin öngörülenden daha fazla artacağını ve bu artışın yaklaşık yüzde 3 olacağını hatırlatarak, 2023’te sigara satışlarında bir miktar artış göz önüne alındığında vergi tabanının genişleyeceğini belirtti.

Ekonomist Lebedinskaya’ya göre, satış hacimlerindeki azalma olmaması, tütün ürünlerinin asgari fiyatındaki artışın devlet bütçesinde bir artışa yol açacağını belirtti.

Ekonomiste göre, bu artış muhtemelen sigara içenlerin sayısını etkilemeyecek ancak yüksek sigara fiyatlarının özellikle gençler gibi bazı tüketiciler için bir engel olabileceğini düşünüyor.

Sigaraya ÖTV zammı yolda

 

Elektrikli otomobilleri ucuzlatacak ÖTV kararı

 

İş dünyasının gündemi ÖTV artışı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)