BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivElektrikli otomobilleri ucuzlatacak ÖTV kararı----

Elektrikli otomobilleri ucuzlatacak ÖTV kararı

Elektrikli otomobilleri ucuzlatacak ÖTV kararı
18 Kasım 2023 - 10:23 www.finansgundem.com

Elektrikli otomobillerde yüzde 10 özel tüketim vergisine tabi ve motor gücü 160 kilovatın altındaki araçlar için esas alınan matrah eşiği 1,25 milyon TL'den 1,45 milyon TL'ye çıkarıldı.

Elektrikli otomobillerde motor gücü 160 kilovatın (kW) altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MATRAH DEĞİŞTİ

Kararla, motor gücü 160 kW’ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahında değişikliğe gidildi.

Kararla, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre, böylece sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor.

Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan otomobillere olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan otomobillere yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

TOGG DA BU VERGİ DİLİMİNE GİRİYOR

Böylece sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillerde daha düşük maliyetle ulaşılabilecek. Bu vergi dilimine yerli ve milli otomobil Togg da dahil. 

Bakan Kacır: Banttan inen Togg sayısı 10 bini aştı

 

100. yılda Yavuz Sultan Selim'de Togg konvoyu

 

Yan yana sergilenen Devrim ve Togg'a yoğun ilgİ

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)