BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivRusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!----

Rusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!

Rusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!
24 Aralık 2023 - 15:36 www.finansgundem.com

Rusya'nın ilk yerli elektrikli otomobili "Amber", sosyal medyada alay konusu oldu. Moskova Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan araç, ördek yavrusuna benzetilerek "Tesla katili" lakabını aldı.


Rusya’nın hafta içinde “Amber” adını verdiği ilk elektrikli otomobilinin tanıtımı sosyal medyada alay konusu oldu.

Tamamen Rusya'da tasarlanıp üretilen “Tesla katili” lakabı takılan ve ördek yavrusuna benzetilen tasarımın çirkinliğiyle özellikle sosyal medyada dalga geçildi.

Sosyal medya kullanıcıları, Moskova Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan yeni aracın 1990’lı yıllarda üretilen Fiat’ın Multipla model otomobili kadar çirkin olduğu görüşünde.

Fiat’ın Multipla modeli otomobili en çirkin tasarım olarak daha önce ilan edilse de dünyanın en iyi aile otomobili ödülünün de sahibi olmuştu.

Amber adı verilen elektrikli araçlar, Batı yaptırımlarından önce Kia, BMW ve Ford gibi yabancı otomobillerin montajının gerçekleştiği Kaliningrad Oblastı’nda bulunan Avtator fabrikasında üretilecek.

Avtator 2008 yılına kadar dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ve montajcılarından biriydi. Birçok marka tarafından işletilen firma Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından kapanmıştı.

Tasarımla alay edenlerin başında Ukraynalı sosyal medya kullanıcıları ilk sırada yer alıyor.

Yıllık 50 bin elektrikli otomobil hedefiyle bu yeni aracın seri üretiminin 2025'te başlaması bekleniyor. Bununla birlikte otomobilinin son halinin ilk tasarımdan tamamen farklı olabileceği de yine gelen haberler arasında. (Euronews Türkçe)

Elektrikli araç ithalatına 'yetkili servis' ve 'çağrı hizmeti' zorunluluğu

 

Elektrikli otoda ÖTV düzenlemesi tüketici için ne anlama geliyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Aralık 2023 21:09

    TRAFİKTE HAFİF ELEKTRİKLİ TAŞITLAR ARTTIĞINDAN AĞIRLIĞI BİR TONU AŞAN TAŞITLARIN ŞEHİR İÇİ HIZ SINIRLARI 01 OCAK 2024 DEN İTİBAREN SAATTE 40 KİLOMETREYE 5 YIL SONRA 30 KM YE DÜŞÜRÜLMELİDİR AKSİ TAKTİRDE HAFİF/AĞIR ARAÇLARIN KARIŞTIĞI 40 KM ÜZERİ HIZLARDA OLAN KAZALARDA HAFİF ARAÇLARDA BULUNANLARIN ÇOĞU ÖLÜR