BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya: Yapay zeka konusunda dikkatli olunmalı----

Rusya: Yapay zeka konusunda dikkatli olunmalı

Rusya: Yapay zeka konusunda dikkatli olunmalı
27 Eylül 2023 - 03:01 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Mişustin, yapay zeka endüstrisinin gelişimiyle ilgili toplantıda konuştu. Mişustin, 'Yapay zeka ile ilgili tüm risk ve sonuçlar hesaplanmalı' ifadelerini kullandı

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, yapay zekaya dayalı yeni teknolojilerin çok titiz ve son derece dikkatli bir şekilde uygulanması ve tüm risklerin hesaplanması gerektiğini, böylelikle toplumun bu tür yeniliklere güven duymaya başlayacağını belirtti.

Rusya Başbakanı Mişustin, yapay zeka endüstrisinin gelişimiyle ilgili toplantıda, “Günümüzde, dünya aktörleri, teknoloji yarışında liderlik için mücadele ediyor. Sıklıkla haksız rekabet yöntemlerine başvuruluyor. Rusya’ya, ileri gelişmelere erişimi engellenmeye çalışılıyor. Lakin üreticilerimiz bu duruma uyum sağlamayı başardı ve geçen yıl pazar hacmi yaklaşık yüzde 18 artışla neredeyse 650 milyar rubleye ulaştı” açıklamasında bulundu.

''TÜM RİSK VE SONUÇLAR HESAPLANMALI''

Birçok vatandaşın hâlâ eğitim, sağlık ve sosyal gibi alanlarda yeni teknolojilere ve yapay zekaya temkinli yaklaştığını dile getiren Mişustin, “Akıllı çözümlerin uygulanmasına son derece titiz ve dikkatli yaklaşmak, vatandaşların görüşünü temel almak, geri bildirim almak ve yalnızca güvenliğini ve önemini gerçekten kanıtlamış, somut faydalar sağlayacak kontrolden geçen teknolojileri kullanmak gerekiyor” dedi.

Mişustin, “Ayrıca insanı etkilememesi için tüm risk ve sonuçları da hesaplamak gerekiyor. Toplumun bu tür yeniliklere güven kazanmasının tek yolu bu” diye ekledi.

ABD Kongresinde ilk yapay zeka forumu düzenlendi

 

Teknoloji liderleri, senatörlerle buluştu: Yapay zekanın kader zirvesi

 

İngiltere'den yapay zeka sistemi geliştiricilerine 'ilke' önerisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)