BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den yapay zeka sistemi geliştiricilerine 'ilke' önerisi----

İngiltere'den yapay zeka sistemi geliştiricilerine 'ilke' önerisi

İngiltere'den yapay zeka sistemi geliştiricilerine 'ilke' önerisi
18 Eylül 2023 - 19:26 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), yapay zeka (AI) sistemlerinin rekabetin ve tüketici haklarının korunması açısından çeşitli riskler oluşturabileceği belirterek bir dizi piyasa düzenleyici ilke önerisinde bulundu

Birleşik Krallık Rekabet ve Pazarlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, yeni nesil yapay zeka sistemlerinin halka ve işletmelere fayda sağlayabileceği, ancak bu sistemi üreten yerleşik oyuncuların hakimiyetinin ve tüketici koruma yasasına ilişin hatalı eylemlerin bir dizi potansiyel tehdit oluşturabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca ilerleyen dönemde yapay zeka sistemlerinde kişisel mülkiyet ve telif hakları, online güvenlik, verilerin korunması gibi pek çok alanda sorunun yaşanabileceği uyarısında da bulunuldu. İngiliz denetim kurumunun açıklamasında, yapay zeka sistemlerini geliştirenlerin tabi olması önerilen ilkeler arasında, hesap verilebilirlik, erişim özgürlüğü, iş modellerinde çeşitlilik, işletmeler için yeterli seçeneğin sunulması, ihtiyaca göre esnek kullanımın yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, yapay zeka sistemleri geliştirenlerin rekabet ilkelerine uygun adil bir şekilde faaliyette bulunması ve kullanıcılara karşı şeffaf olmalarının da öneriler içerisinde yer aldığı kaydedildi. Geçen ay Birleşik Krallık Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1-2 Kasım tarihlerinde, Nazi Almanyası'nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin kurulduğu yer kabul edilen Bletchley Park'ta "Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi"nin düzenleneceği duyurulmuştu.

Teknoloji liderleri, senatörlerle buluştu: Yapay zekanın kader zirvesi

 

ABD Kongresinde ilk yapay zeka forumu düzenlendi

 

Reklam Kurulu'ndan 12.2 milyon TL'lik "yapay zeka" cezası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)