BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve Çin liderleri ikili ilişkilerin önemini vurguladı----

Rusya ve Çin liderleri ikili ilişkilerin önemini vurguladı

Rusya ve Çin liderleri ikili ilişkilerin önemini vurguladı
30 Aralık 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi, yaptıkları görüşmede ikili ilişkilerin önemini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine işaret etti.

Putin ve Şi, çevrim içi gerçekleştirdikleri görüşmenin basına açık kısmında açıklamalarda bulundu.Rusya ile Çin arasındaki ilişkilere değinen Putin, jeopolitik gerilimin arttığı koşullarda Rusya-Çin stratejik ortaklığının da istikrar sağlayıcı bir faktör olarak öneminin arttığını vurguladı.

Putin, şunları söyledi: “İlişkilerimiz tüm sınavlardan geçmeyi başarıyor, olgunluk ve istikrar gösteriyor ve dinamik şekilde genişlemeye devam ediyor. Rusya ve Çin, olumsuz dış koşullara, bazı Batılı ülkelerce getirilen kısıtlamalara ve doğrudan yapılan şantajlara rağmen ticaret alanında rekor oranları sağlamayı başardı. İkili ticaret hacmi, bu yılın sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 25 artacak. Bu ivme ile 2024 yılına kadar hedeflediğimiz 200 milyar dolar oranına planladığımız zamandan daha önce ulaşabileceğiz.”

Putin, “Bu, ülkelerimizin güvenliğine ve kilit bölgelerdeki istikrarın korunmasına katkı sağlıyor. Rusya ve Çin silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Şi’nin ilkbaharda Rusya’ya ziyaret gerçekleştirmesini beklediklerini dile getiren Putin, gerçekleşecek ziyaretin ikili ilişkilerin sağlam olduğunu tüm dünyaya göstereceğini vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi de “Zor ve net olmayan uluslararası durum karşısında Rusya ile stratejik işbirliğini geliştirmeye, birbirimize kalkınma fırsatları sağlamaya ve halklarımızın yararına, dünyadaki istikrarın çıkarları doğrultusunda küresel ortaklar olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Biden: Putin NATO'yu daha da güçlendirdi

 

Putin: BDT ülkelerinde zorluk ve tehditler her yıl daha da artıyor

 

Çin'den kritik sektörlere teşvik

 

ABD ve Çin arasında tansiyon yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)