BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRusya Sayıştayı’ndan DenizBank’a sürpriz----

Rusya Sayıştayı’ndan DenizBank’a sürpriz

Rusya Sayıştayı’ndan DenizBank’a sürpriz
15 Şubat 2013 - 17:53 www.finansgundem.com

Sberbank’ın DenizBank’ı satın alma fiyatının geçerliliğinin denetleneceğini açıklandı

Rusya Sayıştay Başkanı Sergey Stepaşin, Sberbank’ın DenizBank’ı satın alma fiyatının geçerliliğinin denetleneceğini açıkladı.
Sberbank, sorunlu Fransız-Belçika ortaklığındaki Dexia’nın şubesi DenizBank’ı satın alarak Türkiye piyasasına girdi. Sözleşme, geçtiğimiz yıl 8 Haziran’da imzalandı ve ağustos ayında da Rekabet Kurulu tarafından, Denizbank hisselerinin Sberbank'a devredilmesi işlemine izin verildi.
Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Dexia Grubu’na ait Türkiye bankası Denizbank’ın %99,85’lik hissesini alarak, Türkiye, Avusturya ve Rusya’daki şubelerine ve yan kuruluşlarına da sahip oldu. İşlem tutarı, yaklaşık 3,5 milyar doları buldu.
Sberbank, 2011-2012 yılında uluslararası genişleme politikasını açıklayarak dış varlıkları satın almaya başladı. Sberbank Başkanı German Gref, bankanın 20-30 yıl sonra gelirinin yarısını yurtdışında sağlayacağını ileri sürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)