BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Savunma Bakanı: Saldırıları bilinçli yavaşlattık----

Rusya Savunma Bakanı: Saldırıları bilinçli yavaşlattık

Rusya Savunma Bakanı: Saldırıları bilinçli yavaşlattık
24 Ağustos 2022 - 13:29 www.finansgundem.com

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’teki Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleri savunma bakanları toplantısında konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’da sivil kayıpları en aza indirmek için saldırıları bilinçli yavaşlattıklarını açıkladı.


Kiev’in Minsk Anlaşmaları'nı uygulamayı reddetmesi, Donbas sakinlerine ve gelecekte Rusya’ya tehdit oluşturduğu için Ukrayna’da operasyon yaptıklarını söyleyen Sergey Şoygu, “Özel askeri operasyon plana göre gidiyor ve tüm görevler tamamlanacak” açıklamasını yaptı.

Rus ordusunun insancıl hukuk normlarına uyduğunu belirten Bakan, yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait askeri objelerin vurulduğunu bildirdi. Şoygu, “Aynı zamanda sivil nüfus arasında zayiattan kaçınmak için her şey yapılıyor. Elbette bu saldırıların hızını yavaşlatıyor. Fakat biz bunu bilinçli olarak yapıyoruz” dedi.

Soygu: Kayıplardan Ukrayna'ya silah gönderen ülkeler sorumlu

Ukrayna’ya ABD ve müttefiklerinin silah gönderdiğini anımsatan Şoygu, bu silah tedarikinin Ukrayna’da insan kayıplarını arttırdığını ve bu ülkedeki silahlı çatışmayı uzattığını dile getirdi.

Rusya’ya karşı sert yaptırımlar uygulandığını ve enformasyon savaşı başlatıldığını ifade eden Şoygu, “Ukrayna’daki çatışma bunun için bir bahane haline geldi. ABD ve iş birlikçilerinin hedefi, rekabeti ortadan kaldırmak için Rusya'nın stratejik olarak yıpranması ve bağımsız bir dış politika izleyen diğer devletlere uyarıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

'Rusya’nın endişelerini dikkate almayı reddediyorlar'

Rusya'nın "yeni koşullarda Avrupa'da istikrarın yasal temellerini oluşturmak için büyük çaba sarf ettiğini" aktaran Şoygu, Washington liderliğindeki Batı’nın başta Ukrayna'nın tarafsız statüsü olmak üzere karşılıklı güvenlik garantileri konusunda Rusya’nın endişelerini dikkate almayı reddettiğini söyledi.

ABD'ye biyolojik silah suçlaması

Şoygu, Ukrayna’da ABD’nin askeri biyolojik programını uyguladığına yönelik kanıtlara ulaştığını dile getirerek bu kanıtların, Pentagon’un bu ülkede 30’dan fazla Ukrayna biyolojik laboratuvarını finanse ettiğini doğruladığını bildirdi. Şoygu, biyolojik silahların bileşenlerini geliştiren bu tür eylemlerin ŞİÖ üyesi ülkeler için de doğrudan bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.

ŞİÖ’nün güney kanadında olayların gelişimi için tahmin edilmesi zor bir senaryo ile gerilimin arttırıldığına değinen Bakan Şoygu, Washington’un küresel hegemonyayı sağlamak için bölgenin güvenlik mimarisini bölmeye çalıştığını savundu. Şoygu, bu amaçla QUAD ve AUKUS gibi askeri-politik blokların oluşturulduğunu hatırlattı.

Rusya'da muhalif siyasetçi gözaltına alındı

Rusya, İran'ı petrol satışı için arka kapı olarak kullanmayı planlıyor

Fransa'dan Rusya'ya mesaj: Ukrayna'ya destek sürecek

Rusya'dan Suriye için dikkat çeken açıklama

Rusya: Mıkolayiv'in idari sınırlarına ulaştık

BM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)