BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili----

BM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili

BM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili
23 Ağustos 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

BM, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rus yanlısı silahlı grupların, esir aldıkları Ukraynalıları yargılayacağına dair iddialardan endişe duyduklarını açıkladı.

(BM) Birleşmiş Milletler'in Cenevre Ofisindeki haftalık basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Donetsk'teki Ukraynalı savaş esirlerinin, ilerleyen günlerde "uluslararası mahkemede" yargılanabileceğine dair bölgeden gelen raporları değerlendirdi.

Shamdasani, sosyal medyada yayılan bazı fotoğraf ve videolarda, Mariupol'deki bir orkestra salonuna demir kafesler kurulduğunun görüldüğünü aktararak bölgedeki gelişmeleri endişe verici bulduğunu kaydetti.

Uluslararası hukuk kapsamında savaş esirlerinin "muharip dokunulmazlığı"nın bulunduğunu ve silahlı çatışma sırasında savaş hukuku kapsamında yaptıklarından ötürü yargılanamayacağını belirten Shamdasani, "Esirlere başka türlü suçlar yöneltilmişse adil yargılanmaları temin edilmelidir." dedi.

Shamdasani, Rus yetkililer ve Ukrayna'daki Rus yanlısı silahlı grupların esirlere yönelik "savaş suçlusu", "Nazi" ve "terörist" gibi tanımlamalar yaptığına dikkati çekerek bu tür nitelendirmelerin masumiyet karinesine zarar verdiğini vurguladı.

Zelenskiy, mahkeme kurulması durumunda müzakereye katılmayacak

Esirlerin yargılanması iddialarına ilişkin Moskova yönetimine çağrıda bulunan Shamdasani, bağımsız gözlemcilerin bölgedeki esirlerin tutulduğu yerlere serbest erişimde bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, dün Ukrayna Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayınladığı görüntülü açıklamasında, Rus birliklerinin Mariupol'deki esirler için mahkeme kurması durumunda, Rusya ile herhangi bir müzakereye katılmayacağını belirtmişti.

Zelenskiy konuya ilişkin, "Mariupol’de işgalcilerin esiri olan savaşçılarımızın iğrenç ve saçma bir gösteri duruşması için hazırlandığına dair haberler var. Bu aşağılık göstermelik yargılama gerçekleşirse herhangi bir müzakere imkansız olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Zelenskiy'den Ukraynalı esirler için Rusya'ya ültimatom

 

Ukrayna: Rus ordusunun saldırıları püskürtüldü

 

Zelenskiy: Ukrayna için çok önemli hafta

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)