BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan Rusya'ya mesaj: Ukrayna'ya destek sürecek----

Fransa'dan Rusya'ya mesaj: Ukrayna'ya destek sürecek

Fransa'dan Rusya'ya mesaj: Ukrayna'ya destek sürecek
23 Ağustos 2022 - 17:09 www.finansgundem.com

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ukrayna ve Zaporijya Nükleer Santrali'ne ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile 17 Ağustos'ta, Rus lider Vladimir Putin ile 19 Ağustos'ta yaptığı temaslara ilişkin görüşme gerçekleştirdiğini açıklayarak, Colonna'nın mevkidaşı Lavrov ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir uzman heyetin Zaporijya Nükleer Santrali'ne gönderilmesine ilişkin koşulları ele aldığını duyurdu.

Açıklamada, Colonna'nın, santralin Ruslar tarafından işgal edilmesinin nükleer güvenlik konusunda yarattığı riskleri vurguladığı belirtildi.

Fransa’nın Ukrayna’ya desteğini sürdürme kararlılığı vurgulandı

Colonna'nın ülkesinin, UAEA Başkanı'nın tavsiyelerine uygun olarak ve Ukrayna egemenliğine tam saygı çerçevesinde, uzmanlardan oluşan bir heyetin hızlı bir şekilde konuşlandırılmasına verdiği desteği ilettiğine değinilen açıklamada, "Bakan, Rusya’nın bu noktada prensipte gösterdiği rızanın teyit edilmesini ve Rusya’nın söz konusu heyetin güvenliğini tehlikeye atabilecek herhangi bir eylemden kaçınma taahhüdünü not etmiştir" denildi.

Açıklamada, "Bakan ayrıca Rusya’nın yasa dışı ve haksız nitelikteki saldırganlığı karşısında Fransa’nın Ukrayna’ya desteğini sürdürme kararlılığını da hatırlattı" ifadeleri yer aldı.

Fransa'da fosil yakıtlarla sağlanan enerji reklamları yasaklandı

 

Fransa'dan Rus vatandaşlarına yasak!

 

Önce Fransa şimdi de ABD: Çocuk Parkı'na 'Putin' heykeli!

 

Fransa, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı

 

Fransa'dan Rus oligarkların mal varlıklarına soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)