BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, petrol üretimindeki "azaltma" kararını yıl sonuna kadar uygulayacak ----

Rusya, petrol üretimindeki "azaltma" kararını yıl sonuna kadar uygulayacak

Rusya, petrol üretimindeki azaltma kararını yıl sonuna kadar uygulayacak
02 Nisan 2023 - 19:28 www.finansgundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, petrol üretimini günlük 500 bin varil azaltma kararını yıl sonuna kadar uygulayacaklarını bildirdi.


Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizi ve dünyada enerji alanında atılan hatalı adımlar nedeniyle petrol piyasasında yüksek oynaklık ve öngörülemez süreçlerin yaşandığını vurguladı.

Rusya’nın önleyici bir adım olarak petrol üretiminde kısıntıya gitme kararı aldığını belirten Novak, “Petrol üretimimizi, şubat üretim hacmimize kıyasla yıl sonuna kadar günlük 500 bin varil düzeyinde azaltacağız.” ifadesini kullandı.

Novak, 10 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Rusya’nın petrol üretimini mart ayında günlük 500 bin varil azaltacağını söylemişti.

Avrupa Birliği ülkeleri Aralık 2022'de, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

Rus dizeline ve gaz yağına da varil başına 100 dolar, daha ucuz sıvı yakıt ve açık renkli petrol ürünlerine de varil başına 45 dolar tavan fiyat getirilmişti.

OPEC+'dan sürpriz karar

OPEC+ üyeleri piyasa istikrarını desteklemek için petrol üretimini mayıs ayından itibaren yıl sonuna kadar günlük 1,15 milyon varil kısacaklarını duyurdular.

OPEC+ üyeleri geçtiğimiz ekim ayında aldıkları kararla bu yıl boyunca günlük petrol üretimini 2 milyon varil/gün kısma kararı almışlardı ve yarın yapılacak toplantıda bu kararın devam ettirilmesi bekleniyordu.

2 milyon varil/günün üzerine yapılacak 1,15 milyon varil/günlük gönüllü üretim kısıntısının 500 bin varili Suudi Arabistan'dan 211 bin varili Irak'tan gelecek. BAE üretmi 144 bin varil, Kuveyt 128 bin varil, Umman 40 bin varil, Cezayir48 bin varil ve Kazakistan 78 bin varil kısacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak'da Moskova'nın 500 bin varil/günlük gönüllü üretim kısıntısını yıl sonuna kadar uzattığını duyurdu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı yaptığı açıklamada, gönümmü üretim kısıntısının piyasa istikrarını korumayı amaçlayan ihtiyati bir tedbir olduğunu vurguladı.

Rusya'da petrolde gelir fazlası dönemi bitti mi?

 

Kazakistan'dan Almanya’ya 100 bin ton petrol gönderme planı

 

Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına devam edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)