BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da petrolde gelir fazlası dönemi bitti mi?----

Rusya'da petrolde gelir fazlası dönemi bitti mi?

Rusya'da petrolde gelir fazlası dönemi bitti mi?
01 Nisan 2023 - 14:05 www.finansgundem.com

Rusya 2021 ortasından itibaren petrol satışından 215 milyar dolar fazladan gelir etti. Ancak ABD merkezli Uluslararası Finans Enstitüsü'ne (IIF) göre bu dönem sona ermiş durumda...


IIF fazladan geliri "dış ticaret fazlasının mevsim normallerinin üzerine çıkması" olarak tanımlıyor. Enstitünün 30 Mart tarihli raporu ise Rusya açısından bu sürecin sonuna gelindiği analizine yer verdi.

Enstitü analistleri 2023 itibarıyla fazladan gelirin olağan mevsimsel grafiğin altında seyrettiğine dikkat çekti. Elde edilemeyen gelir miktarının şu anda 5,3 milyar dolar olduğunu belirten analistler bu değerin giderek artamasını öngörüyor.

Rusya Merkez Bankası da ödemeler dengesi fazlasının ocak-şubat döneminde yüzde 66 küçüldüğünü açıklamıştı. Bu küçülme 12,9 milyar dolara karşılık geliyor.

IIF'e göre Rusya'nın elde ettiği fazladan gelirlerin azalmasının ardında tavan fiyat uygulaması sonucunda küresel petrol fiyatlarının düşmesi ve Rusya'nın Çin ve Hindistan gibi ülkelere yapmak zorunda kaldığı indirimler var. (türkrus)

Japonya'dan Rusya'ya ihracat yasağı

 

Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına devam edilecek

 

Rusya'dan Hindistan'a petrol sevkiyatında büyük artış

 

Kazakistan 250 bin ton Rus petrolü sevk edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)