BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'dan Rusya'ya ihracat yasağı----

Japonya'dan Rusya'ya ihracat yasağı

Japonya'dan Rusya'ya ihracat yasağı
31 Mart 2023 - 15:38 www.finansgundem.com

Japonya nisan ayından itibaren Rusya'ya çelik, alüminyum ve oyuncak ihracatını yasakladı

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Tokyo, 7 Nisan'dan itibaren, çelik, alüminyum ve bunlardan yapılan ürünlerin Rusya'ya ihracatına yasak getiriyor.

Ayrıca uçak, uzay aracı ve bunlara ait motorlar, drone'lar, inşaat ekipmanları (ekskavatörler, buldozerler), elektrikli ekipmanlar (jeneratörler, navigasyon ekipmanları), kazanlar, optik ekipmanlar (fotoğraf makineleri, dürbünler), fiber optik, oyuncaklar vb. Rusya’ya ihracatı yasaklanan ürünler listesine dahil edildi.

Bunlara ek olarak Japonya, Rusya'yı geçen yılın mart ayında aldığı ticarette imtiyazlı ülke statüsünden çıkarma kararını 2024 yılına kadar uzattı. İmtiyazlı ülke statüsü listesinde olmayan ülkelerden yapılan ithalat ürünleri temel tarifeye tabi tutuluyor.

Tokyo ayrıca bu yıl Rusya'ya aşı, tıbbi ekipman, robot, radyoaktif malzeme, nükleer tesisler için ekipman, petrol ve doğal gaz arama ekipmanlarının ihracatını yasakladı.

Japonya, Ukrayna'da yürütülen özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana Batılı ülkelerle birlikte Rusya'ya yaptırım uyguluyor. 21 Mart'ta Kiev ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Ukrayna'ya ölümcül olmayan silahlar tedarik etmek için 30 milyon dolar tahsis etme sözü vermişti.

BAE'den MTS Bank’ın lisansına iptal kararı

 

Rusya dolar açığını altın ve yuan ile kapatıyor

 

Bankalar Rusya'dan kaçıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)