BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, istilayı tarih kitaplarına ekledi----

Rusya, istilayı tarih kitaplarına ekledi

Rusya, istilayı tarih kitaplarına ekledi
09 Ağustos 2023 - 00:52 www.finansgundem.com

Geçen yılın ocak ayında başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı tüm şiddeti ile devam ederken, Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Rusya, yeni dönemde tarih kitaplarında Ukrayna istilasını da ders olarak anlatacak

Rusya'da hazırlanan yeni ders kitabında Ukrayna savaşı, Kremlin'in bakış açısından anlatıldı.

Rusya Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov, başkent Moskova'da dün yaptığı açıklamada, lise 11. sınıfta okutulacak yeni tarih kitabıyla Ukrayna'ya düzenlenen "özel askeri operasyonun" amacının gençlere anlatılmasının hedeflendiğini belirtti.

''UKRAYNA OPERASYONUNU RUS ÖĞRENCİLER İYİ KAVRAMALI''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de sık sık dile getirdiği gibi söz konusu operasyonun "Ukrayna'yı silahsızlandırma ve Neo-Nazi unsurlardan arındırma" amacıyla yürütüldüğünü savunan Kravtsov, kitabın lise öğrencilerinin bunu daha iyi kavramasını sağlayacağını söyledi.

Kitabın 5 aydan kısa sürede yazıldığına dikkat çeken eğitim bakanı, "Ukrayna'daki özel askeri operasyon sona erince, kazandığımız zaferin ardından kitabı da güncelleyeceğiz" dedi.

UKRAYNA SAVAŞI EN HIZLI HAZIRLANAN KİTAP OLDU

Ders kitabının yazarlarından biri de Putin'in danışmanı Vladimir Medinski.

Mayıs 2012 - Ocak 2020'de Kültür Bakanı olarak da görev yapan akademisyen, kitabın seri şekilde tamamlanmasından övgüyle bahsederek, "Ülkemizde hiçbir ders kitabı bu kadar kısa sürede hazırlanmamıştı" ifadelerini kullandı.

''ABD VE NATO UKRAYNA'YI KULLANIYOR''

Ukrayna Pravdası'nın aktardığına göre, Kiev'e karşı geçen yıl 24 Şubat'ta başlatılan savaş, kitapta Batı'nın Rusya'yı istikrarsızlaştırmak için Soğuk Savaş'tan beri yürüttüğü politikanın parçası olarak anlatılıyor.

ABD ve NATO'nun Ukrayna'yı söz konusu amaç doğrultusunda maşa olarak kullandığı, bunun için de 1990'lardan beri Ukrayna'da Rus düşmanlığının ve Neo-Naziliğin körüklendiği öne sürülüyor.

Ders kitabında, gençlere internetteki Rusya karşıtı dezenformasyona dikkat etmeleri tembihlenirken, Batılı ülkelerin Kremlin'e uyguladığı yaptırımların da yasadışı olduğu savunuluyor.

1 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında kitap yaklaşık 650 bin öğrenciye okutulacak.

Ukrayna: Rusya ile ateşkes Batı dünyasının yenilgisidir

 

Rusya, Donetsk'te yerleşim yerlerini vurdu: 7 ölü

 

Pushkov: Rusya'sız toplantı anlamsız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)