BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPushkov: Rusya'sız toplantı anlamsız----

Pushkov: Rusya'sız toplantı anlamsız

Pushkov: Rusya'sız toplantı anlamsız
06 Ağustos 2023 - 20:20 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Rusya-Ukrayna krizi toplantılarına Rusya'dan cevap geldi. Rus senatör Aleksey Pushkov Rusya'nın olmadığı bir toplantının 'hiçbir hedefe ulaşamayacağını' söyledi

Rusya’da meclisin üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Aleksey Pushkov, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki müzakerelerin Rusya’nın katılımı olmadan nafile olduğunu belirtti. Pushkov, “Batı’nın organize ettiği bu toplantılar hiçbir hedefe ulaşamaz” dedi

Gazetemru'nun haberine göre, Telegram kanalından Suudi Arabistan’da dün başlayan ve Rusya-Ukrayna krizini çözmenin yollarının görüşüldüğü toplantıyı değerlendiren Pushkov, Batı’nın Suudi Arabistan’da Ukrayna konusunda istişarelerde hedeflerine ulaşamayacağına vurgu yaparak, “Cidde’deki görüşme Batı için bir zafer olamaz ve olmayacak. Bunun için Batılı olmayan önde gelen ülkelerin derhal pozisyonlarını terk etmeleri ve ABD ve Batı’nın tarafına geçmeleri gerekecektir. Bu da zaten imkansız” diye yazdı.

Pushkov, Çin’in Rusya ile özel stratejik ilişkileri ve ABD ile Ukrayna dahil olmak üzere temel anlaşmazlıkları olduğuna değinirken, Zelenskiy’nin “barış formülünü” de desteklemediğini hatırlattı.

Brezilya’nın da toplantının yapılabileceğine inandığını,ancak Rusya olmadan hiçbir konuda anlaşmaya varılamayacağını duyurduğunu kaydeden Senatör, “Hindistan da Brezilya gibi Batı’ya göre farklı bir konuma sahip ve çok kutuplu bir dünyanın inşasında Rusya ile ortaklık yapmakla ilgileniyor. Güney Afrika da askeri çatışmanın sona ermesi konusunda kendi planlarını sundu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereler için St. Petersburg’a geldi. Yani ABD’nin BRICS ülkelerini kendi tarafına çekmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Pushkov, Suudi Arabistan’ın toplantıyı prestij adına düzenlediğini, ancak uluslararası ihtilafların çözümünde ABD’den çok Hindistan ve Brezilya’ya odaklandığını sözlerine ekledi.

Kırım Senatörü Olga Kovitidi ise Cidde’deki Rusya- Ukrayna müzakerelerinin Rusya’nın katılımı olmadan kesinlikle umutsuz olduğuna inanırken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Haziran ayında ABD, Kopenhag’da benzer bir toplantı organize etmeye çalıştı ve Rusya karşıtı koalisyon kurma girişimi başarısız oldu. Hindistan, Brezilya, Türkiye ve Güney Afrika’yı Danimarka’da toplayan ABD, daha sonra Rusya karşıtı bir koalisyonun kurulması için temel anlaşmalar yapabileceklerinden emindi ama olmadı. Bugün çoğu ülke tarafsız kalıyor ve Rus karşıtı komploda yer almayı reddediyor.”

Suudi Arabistan’da liderlerin değil, sadece 30 ülkenin temsilcilerinin bir araya geldiğine dikkat çekene Kovitidi, bu temsilciler arasında Rusya-Ukrayna ihtilafı konusunda herhangi bir görüş birliği olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi.

Cidde’deki toplantıyla ilgili yakın zamanda gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Maria Zakharova, Ukrayna kriziyle ilgili kararların Rusya’nın katılımı olmadan siyasi düzeyde belirlenmesinin saçma ve anlamsız olduğunu kaydetmişti.

Ukrayna krizinin çözümü Suudi Arabistan'da görüşülecek

 

Moskova'dan Ukrayna'ya misilleme sözü

 

Ukrayna Rusya'ya şart koştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)