BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatRuslar da bireysel emeklilik sistemine geçiyor----

Ruslar da bireysel emeklilik sistemine geçiyor

Ruslar da bireysel emeklilik sistemine geçiyor
11 Temmuz 2023 - 08:36 www.finansgundem.com

Rusya’da Merkez Bankası tarafından hazırlanan uzun vadeli bireysel emeklilik programı yeni yıldan itibaren çalışmaya başlayacak.

Rusya yeni yıldan itibaren bireysel emeklilik sistemine geçecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet dışı bireysel emeklilik sisteminin yolunu açan yasayı imzalarken, resmi yasal bilgi portalında yayınlanan belgede, programa katılımın isteğe bağlı olacağı vurgulandı.

Yeni yasayla birlikte bir veya daha fazla devlet dışı emeklilik fonuna sahip olabilecek vatandaşların en az 15 yıllık bir sözleşme yapması gerekirken, katkı payları ve mevcut emeklilik tasarrufları yoluyla kendi başlarına uzun vadeli birikimler oluşturabilecek.

İşverenlerin de programa katkıda bulunabileceği sistemde, 15 yıl boyunca aylık katkı payı ödemesi gerçekleştiren en az 55 yaşındaki kadınlar ve 60 yaşına ulaşan erkeklerin asgari olarak belirlenen 10 yıllık süre zarfında veya ömür boyu (katılımcının seçimine bağlı olarak) dönemsel ödeme almaya hak kazanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanarak özel şirketlerin sunduğu minimum devlet katkılı bireysel emeklilik sistemini daha cazip hale getirmeyi amaçlayan yasa uyarınca uygulamaya konulan özel emeklilik fonu, Merkez Bankası tarafından sigortalanacak.

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren vatandaşların özel emeklilik fonlarındaki gönüllü tasarruflarının bireysel emeklilik sistemi operatörlerinin iflası veya lisansının iptali durumunda 1,4 milyon rubleye kadar sigortalanacağı vurgulanırken, yeni prosedür mevduat sigorta fonu katılımıyla gerçekleşecek.

Açıklamada, bireysel emeklilik sistemi kapsamında aylık deme yapan vatandaşların kurumun iflası durumunda Mevduat Sigorta Fonu’nda yıllık özel emeklilik fonu katkı paylarından oluşturulacak havuzdan tazminat alabileceği ifade edildi.

Rusya Merkez Bankası, katkı paylarının bireysel emeklilik sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülüklerin miktarının yanı sıra her bir özel emeklilik sözleşmesi ile birlikte bireysel finansal istikrar ve varlık kalitesi göstergelerine bağlı olacağını bildirirken, “Müşterilerin kişisel katkıları, işveren katkıları ve yatırım gelirlerinden elde ettikleri emeklilik birikimlerini kapsayan birikimlerinden 1,4 milyon rublesi garanti altına alınacaktır” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyici, bireysel emeklilik sistemi kapsamında emekli maaşı alan vatandaşlara fonun faaliyetinin sona ermesi durumunda aylık emekli maaşı ödenmeye devam edileceğini kaydederken, ancak ödemelerin Emekli Sandığı tarafından belirlenen sosyal emekli maaşının iki katını aşmayacak bir tutarda olacağının altını çizdi.(Gazetemru)

Rusya'da doğalgaz ve petrol gelirleri arttı

 

Rusya’nın rezervleri haziranda geriledi

 

Çin’de bireysel emeklilik sistemi başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cat11 Temmuz 2023 09:14

    Ruslar ve hristiyanların her kurumu dürüstlük doğruluk ahlak düzgünlük ve güven üzerine kurulmuştur bunlardan asla taviz vermezler