BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus saldırılarında Hostomel'deki lojmanlar yerle bir oldu----

Rus saldırılarında Hostomel'deki lojmanlar yerle bir oldu

Rus saldırılarında Hostomel'deki lojmanlar yerle bir oldu
06 Mayıs 2022 - 14:25 www.finansgundem.com

Başkent Kiev'de bulunan Hostomel şehrindeki Antonov Uluslararası Havalimanı, savaşın ilk günlerinde Rusların şiddetli saldırılarına maruz kaldı.

Hostomel'deki askeri lojmanlar harabeye döndü. "Antonov Havalimanı Muharebesi" olarak da anılan çatışmalarda, yakınındaki lojmanlar saldırıya uğradı. Bu saldırılarda Ukraynalı askerlerin ailelerinin bulunduğu binalar kullanılmaz hale gelirken, çok sayıda kişi öldü.

Halk, haftalarca bodrumlarda saklandı

Soyadını vermek istemeyen Anna, eşinin asker olduğunu ve savaştığını söyledi. Saldırılarda "korkunç" anlar yaşadıklarını söyleyen Anna, "Saldırılar başladığında herkes evlerindeydi. Bazıları evlerin bodrum katlarında haftalarca saklanmak zorunda kaldı, bazıları ise kaçabildi. Ben, çocuklarımla İrpin'e gidebildim ancak İrpin'e de saldırı yapıldı. Bir şekilde hayatta kalabildik" dedi.

'Kalacak yerimiz yok'

Evinin bombalandığını ve kullanılmaz hale geldiğini anlatan Anna, "İçimizdeki hisler korkunç. Kalacak yerimiz yok, ileride ne yapacağımızı bilemiyorum. Devletimizin bize yardımcı olacağını umuyoruz ancak şu ana kadar bir yerden başka bir yere göç etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

'Rus odusu hayatımızı mahvetti'

Hostomel Kent Meclis Üyesi Oksana Opanasenko da Hostomel'in saldırıya uğrayan ilk şehirlerden biri olduğuna işaret ederek, "Rus dünyası' dedikleri şeyin sonuçları burada. Hayatımızı huzur ve barış içinde sürdürüyorduk, kentimiz gelişiyordu ancak Rus ordusu, sözde bizleri kurtaracak diye topraklarımıza saldırdı, hayatımızı mahvetti. Onları buraya davet etmedik" dedi.

Pek çok sayda sivilin saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Opanasenko, Hostomel Belediye Başkanı Yuriy Prilipko da vatandaşlara insani yardım dağıtırken Rus güçlerince vurulduğunu belirtti. Opanasenko, "Başkanımız çok seviliyordu. Benim için baba gibiydi. Bu adam, hayatını bizim için verdi. Kent sakinleri, mezarına her gün geliyor. Hasar gören evler, altyapı her şey yeniden oluşturulacak ancak ölen insanlar geri getirilemez" diye konuştu.

Zelenskiy ile gurur duyuluyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin savaş döneminde ülkesini terk etmediğine değinen Opanasenko, bundan dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Opanasenko, "Ukrayna ordusu, topraklarımızı teslim etmez çünkü burası bize aittir. Bu nedenle sonuna kadar savaşacağız, zafer de bizim olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya, Guterres'in ziyareti sırasında Kiev'i bombaladı

Rusya Kiev'de apartmanı hedef aldı

Rusya: Ukrayna'da Su-25 ve Mig-29 savaş uçağı düşürüldü

Ukrayna: Mariupol ve Azovstal'da 500 kişi daha kurtarıldı

BM: Ukrayna'da yaklaşık 12,8 milyon kişi yerinden edildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)