BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna'da Su-25 ve Mig-29 savaş uçağı düşürüldü----

Rusya: Ukrayna'da Su-25 ve Mig-29 savaş uçağı düşürüldü

Rusya: Ukrayna'da Su-25 ve Mig-29 savaş uçağı düşürüldü
06 Mayıs 2022 - 12:46 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'daki savaşta ülkesinin eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da Rus birliklerinin taarruzlarının devam edttiğini bildirdi. Konaşenkov, "Havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Kramatorsk şehrinde 'Energomaşspetstal' fabrikası sahasında bulunan Ukrayna askeri birliklerine ait büyük bir mühimmat deposu yok edildi" dedi.

Konaşenkov, Zaporijya bölgesinde Novotavriçeskoye yerleşim birimi yakınlarında bulunan Toçka-U taktik füze sisteminin de yüksek hassasiyetli silahlarla vurulduğunu söyleyerek, Ukrayna ordusuna ait 10 müstahkem mevkisi ile askeri teknik araçlar ve birliklerin bulunduğu alanların yok edildiğini aktardı.

Nikiforovka yerleşim birimi yakınlarında 5 alan imha edildi

Rus hava muharebe taktik birliklerinin gece boyunca 24 Ukrayna askeri unsurunu vurduğunu ifade eden Konaşenkov, füze birliklerinin Donetsk'te Nikiforovka yerleşim birimi yakınlarında S-300 hava savunma füze sistemi, askeri birliklerin ve teknik araçların toplandığı 5 alanı imha ettiğini aktardı.

Konaşenkov, topçu birliklerinin de 6 komuta noktası, 3 mühimmat deposu, 187 müstahkem mevkisi, 26 topçu bataryası, 41 askeri araç ve 280 kadar Ukraynalı güçleri yok ettiğini açıkladı.

13 Ukrayna insansız hava aracı yok edildi

Rus hava savunma sisteminin Luhansk'ta Preobrajennoye yerleşim birim yakınlarında Ukrayna hava kuvvetlerine ait 1 Su-25 ve 1 Mig-29 model savaş uçağı ile 4 Toçka-U balistik füzeyi düşürdüklerini kaydeden Konaşenkov, Harkiv, Donetsk, Luhansk ve Herson bölgelerinde 13 Ukrayna insansız hava aracının imha edildiğini dile getirdi.

Sözcü, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 151 uçak, 112 helikopter, 742 insansız hava aracı, 290 hava savunma füze sistemi, 2 bin 854 tank ve zırhlı araç, 329 çok namlulu roketatar, 1338 obüs ve havan topu, 2 bin 683 özel askeri araç yok edildi" ifadelerini kullandı.

Ukrayna: Mariupol ve Azovstal'da 500 kişi daha kurtarıldı

5 ülkeden Ukrayna için iş birliği bildirisi

BM: Ukrayna'da yaklaşık 12,8 milyon kişi yerinden edildi

Ukrayna karşı saldırıya geçtiğini duyurdu

AB'den Ukrayna'ya 200 milyon avro ek insani yardım sözü

AB: Rusya, Ukrayna'da kadınlara tecavüzü silah olarak kullanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)