BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Ukrayna'ya 200 milyon avro ek insani yardım sözü----

AB'den Ukrayna'ya 200 milyon avro ek insani yardım sözü

AB'den Ukrayna'ya 200 milyon avro ek insani yardım sözü
05 Mayıs 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya ve İsveç tarafından düzenlenen konferansta, Ukraynalılar için 200 milyon avro insani yardım taahhüdünde bulundu.

Rus saldırısının başlamasından beri geçen 10 hafta içinde Ukrayna'ya 4 milyar avro ekonomik ve mali yardımda bulunduklarını söyleyen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, savaştan kaçarak AB ülkelerine giden Ukraynalılar için 3,5 milyar avroyu harekete geçirdiklerini aktardı.

Von der Leyen, üç hafta önce Ukrayna içinde yerlerinden olmuş kişiler için 1,8 milyar avroluk yardım sözü verdiklerini anımsatarak, "Bu yeterli değil. Bu bağış konferansında taahhütleri başlatma önceliğini taşıyorum. Böylece Ukrayna içinde yerlerinden edilmiş kişiler için 200 milyon avro taahhüt etmekten mutluluk duyuyorum. Bunun daha fazlası da gelecek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna yönetiminin ülkenin yeniden inşası çabalarına yardım edeceklerini de vurgulayan von der Leyen, "Bunun için yüz milyarlarca avro yatırımı başarabilirsek bu sadece ülkenin yeniden inşa edilmesini sağlamayacak, aynı zamanda Ukrayna'nın AB'ye giden yolunu da döşeyecek" dedi.

AB'nin Ukrayna'ya desteği sürecek

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de daha önce Ukrayna için dayanışma fonu kurulmasına karar verildiğini hatırlatarak, Ukrayna'ya yardım yapılmasının önemine dikkat çekti. Ülkenin desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Michel, bazı raporlara göre devletin işler halde devam edebilmesi için ayda 5 milyar avro gerektiğini kaydetti. Michel, ülkenin yeniden inşası için çalışmaların da kısa sürede başlamasının önemine işaret etti ve AB'nin Ukrayna'ya desteğini sürdüreceğini bildirdi.

AB: Rusya, Ukrayna'da kadınlara tecavüzü silah olarak kullanıyor

AB'den Moldova'ya 52 milyon euro destek

NYT: Rus generallerin öldürülmesine ABD yardım ediyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)