BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPutin'e 35 milyon dolarlık hediye----

Putin'e 35 milyon dolarlık hediye

Putin'e 35 milyon dolarlık hediye
26 Ocak 2016 - 14:13 www.finansgundem.com

Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'in 2002'de Rusya lideri Vladimir Putin'e 35 milyon dolarlık bir yat hediye ettiği iddiası ortalığı karıştırdı

Bir dönem devlete ait gemicilik şirketi Sovcomflot’u işleten Dmitri Skarga, BBC'ye açıklamasında 57 metre uzunluğundaki Olympia adlı yatın devrini, kendisinin yaptığını söyledi.

Skarga, “Abramoviç, yatı bir çalışanı aracılığıyla Putin’e devretti. 2002’de Mart sonunda Amsterdam’da ben de o yattaydım. Abramoviç’in temsilcisi vardı. Yatın sahibinin Roman olduğunu söyledi” dedi.

Skarga’ya göre Olympia, Putin’e bir offshore şirketi üzerinden verildi. Putin adına yatın idaresini Skarga üstlendi ve işletme masraflarıyla ilgili raporlar hazırladı.

Yatın masraflarının devlet bütçesinden ödendiğini belirten, Dmitri Skarga, devlete değil Putin'e ait olması nedeniyle geminin varlığının sır olarak tutulduğunu söyledi.

Abramoviç’in avukatları iddiayı reddetti. Kremlin sözcüsü iddiaları 'hayal ürünü' olarak niteledi.  Vladimir Putin BBC'nin röportaj talebini kabul etmedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)