BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriPowell, dijital para konusunda kararsız!----

Powell, dijital para konusunda kararsız!

Powell, dijital para konusunda kararsız!
24 Şubat 2021 - 16:52 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell dün Senato'da yaptığı konuşmada, ABD'nin dijital parayı oluşturup kullanıma sunma konusunda dünyada ilk ülke olmak zorunda olmadığını vurguladı.

FED Başkanı Powell, bugün de devam edeceği Kongre konuşmasında, Fed'in "dijital dolar" konusunu, politika ve teknik açılardan dikkatle incelemekte olduğunun altını çizerken, projenin Fed için yüksek öncelikli olduğunu ekledi.

The New York Times'a konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, dijital doların finansal kapasitesinin araştırılmasına ilişkin araştırmaları desteklediğini söyledi.

Yellen, önceki gün de CNBC'nin sorularını yanıtlarken, ABD hükümetinin, düzenleyici sorumluluklara uyduklarından emin olmak için kripto para piyasa kuruluşlarına ilişkin düzenleme yapabileceğini söyledi.

Yellen, "Söz konusu piyasaların yasa dışı işlemler için bir araç olarak kullanılmadığından ve yatırımcı koruması olduğundan emin olmak önemlidir" dedi.

Powell: ABD'deki yüksek düzeydeki işsizlik ciddi bir durum halini aldı

Yellen, Bitcoin’i uygun görmedi

ABD'de Powell öncesi borsa geriledi

Powell'ın konuşması öncesi dolar zayıflıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)