BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPiyasaların zirvesinde ‘tahvil kralı’ tartışması----

Piyasaların zirvesinde ‘tahvil kralı’ tartışması

Piyasaların zirvesinde ‘tahvil kralı’ tartışması
12 Eylül 2023 - 16:10 www.finansgundem.com

Tahvil piyasasının en önemli figürlerinden biri olan Bill Gross, tahvil kralı olarak tanınan Jeffrey Gundlach’ın tacını hak etmediğini söyledi. Gross’a göre kral olmak için önce güçlü bir kraliyet gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de tahvil yatırımlarının yeniden popülerlik kazanmasıyla birlikte tahvil kralı unvanı da tartışmaya açıldı. Başarılı tahvil yatırımlarıyla adından söz ettiren Bill Gross, Bloomberg’ün haberine göre, geçmişte ‘tahvil kralı’ lakabıyla azından söz ettiren Jeffrey Gundlach için sert sözler söyledi. Gross’a göre Gundlach kendisine yakıştırılan tacı hak etmiyor.

Yatırım yönetimi firması Pacific Investment Management’ı (Pimco) on yıllar boyunca sabit gelir yatırımları üzerinden bir dev haline getiren Gross da ‘tahvil kralı’ lakabıyla tanınıyor. Üstelik Gross, DoubleLine Capital’ın Kurucusu Jeffrey Gundlach için sözünü de esirgemiyor.

Gross, “Öncelikle tahvil kralı veya kraliçesi olmanız için bir krallığınız olması gerekir. Pimco’nun yönetiminde 2 trilyon dolar var. DoubleLine’ın ise 55 milyar dolara falan var. Hadi ama… Bu bir krallık değil bu Letonya veya Estonya gibi bir şey” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Jeffrey Gundlach ise tartışmalara yönelik henüz bir cevap vermedi.

Gross ikili arasındaki rekabetin nasıl başladığını da söyledi. Tahvil yatırımcısı Pimco’dan ayrılırken Gundlach’ı ziyaret etmiş ve birlikte çalışmak istemiş:

“Onun evine gittim ve ‘Belki de seninle çalışabilirim, iki tahvil kralı olabiliriz’ dedim. Oysa beni 12 ay boyunca yerin dibine soktu. Şimdiyse onun beş, altı, yedi yıllık kayıtlarına bakın. İntikamımı aldım Jeff.”

Gundlach 2009 yılında DoubleLine firmasını kurdu. Firma özel ve ortak fonları, ayrı hesapları ve kapalı uçlu yatırım fonlarını yönetiyor. Yatırım felsefesini ve piyasalara yönelik tezlerini konu alan internet yayınlarıyla tanınıyor. 2021 sonu itibariyle DoubleLine’ın yönetimi altında 133 milyar doların üzerinde varlık bulunuyordu.

Gross ise şu sıralar kendi parasını yönetiyor. Janus Henderson’ın Küresel Sınırlandırılmamış Tahvil Fonu Başkanı olarak bir süre görev yapan varlık yöneticisi 2019 yılında emekli oldu. Gross’un Janus Henderson’daki performansı ise Pimco’yu bir tahvil devine dönüştürürken kaydettiği performansın çok uzağındaydı.

Ünlü tahvil yatırımcısı onlarca yıllık kariyerindeki başarılarının büyük bir kısmını Pimco’dayken tahvil piyasasında gerçekleşen boğa piyasasından kaynaklandığını söyledi.

Gross, “Başka bir tahvil kralı olabileceğini düşünmüyorum. Bu 30 yıldır büyüyen bir boğa piyasasının işleviydi ve Pimco iyi performans gösteriyordu” dedi.

Ünlü yatırımcı bireysel yatırım yöneticileriyle ilgisi olmayan yeni bir tahvil kralının ortaya çıktığını düşünüyor. Gross, “Tahvilin kralları ve kraliçeleri FED’de. Yani işin başında onlar var” dedi.

 

Jeffrey Gundlach: Rekor faiz artışlarına hazırlıklı olunmalı

 

Jeffrey Gundlach: Faizleri anlamak için tahvilleri dinleyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)