BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol, haftaya düşüşle başladı----

Petrol, haftaya düşüşle başladı

Petrol, haftaya düşüşle başladı
11 Eylül 2023 - 07:09 www.finansgundem.com

Petrol, yeni haftaya düşüş ile başladı. ABD ham petrolü varil başına 87 doların altına indi

Petrol son iki haftada neredeyse yüzde 10 yükseldikten sonra geriledi.

ABD ham petrolü geçen haftaki yüzde 2,3'lük yükselişin ardından varil başına 87 doların altına düştü.

2 HAFTALIK YÜKSELİŞ %10'DA KALDI

Göreceli güç endeksi de dahil olmak üzere teknik göstergeler vadeli kontratların aşırı alımda kalmaya devam ettiğini gösteriyor. Petrol, Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar uzatılan üretim kesintileri nedeniyle Haziran ortasından bu yana varil başına neredeyse 20 dolar arttı.

Singapur'daki Standard Chartered yatırım stratejisti Han Zhong Liang, RSI'ya, stokastik osilatörlere ve Bollinger bantlarına işaret ederek, "Göstergeler aşırı alım koşullarına işaret ediyor. Bir araya getirildiğinde, bir konsolidasyonun muhtemel olduğuna inanıyoruz" dedi.

Hafta sonu bazı yükseliş sinyalleri daha geldi. Çin'in deflasyonist baskıları Ağustos ayında tüketici fiyatlarının artmasıyla birlikte hafif hafifledi; bu, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı için olumlu bir işaret. Finansal piyasalar aynı zamanda ABD'de resesyon ihtimalinin düştüğünü fiyatlıyor.

OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ve Rusya geçen hafta arz kesintilerini uzattı. Suudilerin başlangıçta Temmuz için taahhüt ettiği günde 1 milyon varillik kesintiler, Rusya'nın daha küçük bir ihracat kesintisiyle birlikte yıl sonuna kadar geçerli olacak.

Geniş çapta izlenen zaman aralıkları daralmaya işaret etmeye devam ediyor. Son seanslara göre biraz hafiflemiş olsa da, küresel gösterge Brent'in en yakın iki kontratı arasındaki fark, ileri tarihli kontratların daha yakın kontratlara göre indirimli işlem görmesi nedeniyle güçlü bir geriye dönük yükseliş yapısında kalmaya devam ediyor.

Piyasalarda 'petrol' etkisi

 

Rus petrolüne fiyat sınırı uygulaması askıya alındı

 

Asya borsalarında petrol kararı sonrası dalgalı seyir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)