BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus petrolüne fiyat sınırı uygulaması askıya alındı----

Rus petrolüne fiyat sınırı uygulaması askıya alındı

Rus petrolüne fiyat sınırı uygulaması askıya alındı
06 Eylül 2023 - 08:13 www.finansgundem.com

G7 üyeleri Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasının düzenli olarak gözden geçirilmesini rafa kaldırdı

G7 üyeleri ve müttefikleri, küresel ham petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Rus ham petrolünde fiyatın sınırın üzerinde işlem görmesine rağmen, fiyat sınırının düzenli olarak gözden geçirilmesini rafa kaldırdı.

Avrupa Birliği ve Avustralya ile birlikte G7 ülkeleri geçtiğimiz Aralık ayında Rus petrolüne tavan fiyat mekanizması getirmiş, bunu Şubat ayından itibaren akaryakıta getirilen tavan fiyat mekanizması takip etmişti. Başlangıçta AB ülkeleri tavan fiyatı her iki ayda bir gözden geçirmeyi ve gerekirse ayarlamayı kabul etmişlerdi. Ancak G7, Mart ayından bu yana üst sınırı gözden geçirmedi ve G7 politikaları hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, grubun fiyat tavanını ayarlamak için acil bir planı yok.

Kaynaklar, "Haziran ya da temmuz ayında bir gözden geçirme yapmak ya da en azından bu konuda konuşmak için bazı görüşmeler oldu, ancak bu hiçbir zaman resmi olarak gerçekleşmedi" ifadelerini kullanırken, bazı AB ülkelerinin gözden geçirme konusunda istekli olmalarına karşın, ABD ve G7 üyelerinin değişiklik yapma konusunda çok az iştahlı olduklarını söylediler.

Verilen bilgilerde, bu ay sonunda yapılacak olan BM Genel Kurulu oturumları sırısınd üst sınıra ilişkin görüşmeler için gayrı resmi bir platform oluşabileceği de ifade edildi.

Mekanizma, üçüncü ülkelerin, ham petrol için varil başına 60 dolar, ağır yakıt için varil başına 45 dolar ve benzin ve dizel gibi hafif yakıt için varil başına 100 dolar olan fiyat sınırlarını aşmadıklarını kanıtlamaları halinde, Batılı gemi sigortası kullanarak Rus yakıtı satın almalarına izin veriyor.

Rusya'nın petrol gelirleri sekiz ayın en yüksek seviyesinde

 

Yaptırımlar Rus petrolünün dengesini bozdu

 

Rusya, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satışı yasağını uzattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)